Küresel denizcilik endüstrisinde çalışan gençlerin, kar amacı gütmeden bir araya gelerek oluşturdukları profesyonel bir kuruluş olan YoungShip Türkiye, ilkbaharda kuruluşunu ilan etmişti. Bugün, Norveç, Kıbrıs, Yunanistan, Belçika, Danimarka, Singapur, İngiltere, BAE, İsveç, Finlandiya, İtalya, Hollanda, Amerika, Almanya, Nijerya, Fransa, İspanya ve Tanzanya’dan ağı bulunan uluslararası YoungShip International’in 3000’den fazla üyesi var.

 

Son yıllarda Türk denizcilik sektörünün küresel rekabet gücünün ve Türkiye’deki akademik eğitim ve birikime sahip olan genç çalışanların artması nedenleri ile YoungShip kuruluşunu Türkiye’ye getirmek için çalışmalara başlayan Türk gençleri, denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin de aralarında bulunacağı ve deneyimlerinin paylaşılacağı çalışmalar yapmayı amaçlıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Türk genç çalışanların dünya denizcilik sektörü ile bütünleşmesinin hızlanması hedefleniyor.

 

Ana etkinlik alanını uluslararası organizasyonların oluşturduğu YoungShip, her yıl YoungShip International’ın bulunduğu ülkelerden birinde uluslararası bir etkinlik olan ShipCon düzenliyor. YoungShip Türkiye’nin de ShipCon etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmasının amaçlanırken, aynı zamanda YoungShip Türkiye üyelerinin de yurtdışında düzenlenen birçok etkinliğe davet edilmesini sağlayacak. Denizcilik ile ilgili düzenlenen uluslararası etkinliklere katılmak ve bu etkinliklerin Türkiye’de de düzenlenmesinde rol almak YoungShip in temel faaliyet konularından ve amaçlarından biri.

 

İlk baharda kuruluşunu ilan eden YoungShip Türkiye, 2 Ağustos cuma günü ilk genel kurulunu gerçekleştirerek, ileriye dönük çok sayıda karar aldı.

 

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi