Sarayburnu'na demirleyen Fransa bayraklı 5 direkli yelkenli kruvaziyer gemi ile 303 yolcu İstanbul'u keşfe çıktı. Dünyanın en büyük yelkenli yolcu gemileri arasından gösterilen gemi 187 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve 14 bin 983 ton ağırlığında. 1992 yılında yapımı tamamlanan yolcu gemisinin kontrolü bilgisayar yardımı ile sağlanıyor. 372 yolcu kapasiteli yolcu gemisinde büyük bir owner süit, 5 delüks kabin ve 170 kulüp kabini ile birlikte 385 metrekare 10 süiti bulunuyor.

 

İstanbul'a gelen ikinci kruvaziyer

 

Yunanistan'ın Mikanos Limanı'ndan demir alan 'Clup Med 2' isimli kruvaziyer, 2019 yılının yaz mevsiminde İstanbul'a gelen ikinci gemi oldu. Limandaki dev gemi, bazı yerli ve yabancı turistin ilgisini çekti. Bazı turistler, demirli bulunan gemiyi fotoğrafladı. Sarayburnu Limanı'nda pasaport işlemlerini tamamlayan bazı kruvaziyer yolcuları İstanbul'u gezmek üzere gemiden ayrıldı. Yarın akşama kadar İstanbul'da kalacağı öğrenilen geminin bir sonraki rotası ise Aydın'da bulunan Didim Limanı olacak.

 



Dünyanın en büyük gemileri arasında gösteriliyor

 

Dünyanın en büyük yelkenli yolcu gemileri arasından gösterilen gemi 187 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve 14 bin 983 ton ağırlığında . 1992 yılında yapımı tamamlanan yolcu gemisinin kontrolü bilgisayar yardımı ile sağlanıyor. 372 yolcu kapasiteli yolcu gemisinde büyük bir owner süit, 5 delüks kabin ve 170 kulüp kabini ile birlikte 385 metrekare 10 süiti bulunuyor.

 

 

5 yıldızlı oteli aratmıyor

 

DHA'ya konuşan Sarayburnu Liman Müdür Yardımcısı Adem Karaca, “Sarayburnu Limanımız bir transfer merkezi olacak. Yolcuların bir kısmı buradan gidecek, yerlerine yenileri gelecek. Gemi içinde 5 yıldızlı oteli aratmayacak her türlü konforu var.
Yüzme ve sinema salonları, restoranlar, fitnes salonları. Böylece bu gemi, hem tatil yapanlara hizmet veriyor, hem de isteyenlere dünya tutu yaptırıyor. Buradan Dikili Limanı'na gidecek. Buraya Yunanistan'ın Mikanos Limanı'ndan geldi. Yunanistan - Dikili - İstanbul hattında bu insanlar turist olarak geziyor. Bu sene sonuna kadar 20 kruvaziyer gemisi Sarayburnu Limanı'na gelecek. Bu seferlerin turizme ve ekonomimize de katkı sunacak" dedi.

 

7DENİZ

"Kruvaziyerde parlak günlere dönüş 2025’ten sonra mümkün" "Kruvaziyerde parlak günlere dönüş 2025’ten sonra mümkün"

Editör: Haber Merkezi