Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı

Deniz, deniz güvenliği ve jeopolitik konularda makaleler yazan ve 7deniz’de uzun bir zaman yazarlık yapan emekli deniz subayı Alp Kırıkkanat’ın yeni bir kitabı çıktı.

 

Kitabın ismi ‘‘Aklım Fikrim Deniz’’. 2017-2019 yılları arasında değişik mecralarda yayımlanan ve deniz gücünün farklı veçhelerini inceleyen makalelerini bir kitapta toplayan Kırıkkanat; deniz gücümüzün askeri kuvveti ile birlikte diğer ülkelerin donanmalarıyla ilgili fikirlerini sunmakta, ticari filomuz ve deniz endüstriyel gücümüzle ilgili bir kısım analizlerini de ortaya koymaktadır.

 

Astana Yayınları tarafından çıkarılan kitapta, geçmişte kurulan kumpasların ve kimi zaman denizin duygusal çırpıntılarının sergilendiği farklı yaklaşımları da bulabileceksiniz.

 

 

Denizlerimizde yaşanan siyasi, ekonomik ve askeri krizleri çok yakından takip ederken, kimi değerlendirmelerde uzak denizlerde vuku bulan konulara da değinilmektedir. Değişik ancak sonuçta denizi, deniz güvenliğini ve savunma konularını anlatan makaleler; kimi zaman mutedil kimi zaman da fırtınalı bir havada seyir yaparcasına, akıcı bir dille kaleme alınmış.

 

Kitap ve makale çalışmalarının yanı sıra, Kırıkkanat; Türkiyem Tv’de, denizciliğimizle ilgili farklı konuları ele alan ‘‘Alp Kırıkkanat ile Seyir Defteri’’ isimli başarılı bir program da yapmaktadır. Bu kadar faaliyetten arta kalan zamanlarda ise Kırıkkanat; ikinci kitabının da hazırlığına başladığını bildiriyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi