Antalya Manavgat’ta denize sıfır 3 bin dönümlük arazideki Yat İmalatı Organize Sanayi Bölgesi tahsisi Turizm Bakanlığı tarafından iptal edilerek 4 golf-otel inşaatı için yeni imar planı yapıldı. İlçenin doğusunun halkın kullanımına tamamen kapanacağını vurgulayan Manavgat Ulualan Koruma Platformu, planların iptali için dava açacaklarını açıkladı.

 

Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Ulualan mevkiinde 3 bin dönümlük denize sıfır araziye yapılması planlanan Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilerek, söz konusu bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı yeni imar planlarıyla golf sahalı 4 otel inşaatına açıldı. Yeni planla 3 tanesi konaklamalı 75’er hektar, 1 tane konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceğini duyuran 30 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Manavgat Ulualan Koruma Platformu’nu oluşturdu. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Mimarlar Odası, Şoförler Odası, Baro Manavgat Şubesi gibi kurumların yer aldığı platform toplantılarına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de katıldı.

 

PLANIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILACAK

 

Otel tahsisleriyle Manavgat’ın doğusunun sahille bağlantısının tamamen kesileceğini söyleyen platform sözcüsü Mali Müşavirler Odası Başkanı Nezih Özgenç, “Turizm Bakanlığı’nın planlarında yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridinin tamamı, golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmiş. Yaya ve yürüyüş yolları ile park, yeşil alan gibi kamusal kullanımlara yer verilmeyerek Kızılağaç sahili halktan koparılmıştır. Söz konusu alanın, tüm halkın kullanımına açık olarak, kentin ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayacak şekilde, ortak bir akılla bütüncül olarak planlanması gerekmektedir. Burası ilçemizin geleceğidir. Salı günü Ulualan mevkiinde basın açıklaması yapacağız ve bir imza kampanyası başlatacağız. Resen yapılan planlamaların iptali için de dava açacağız” açıklamasında bulundu.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden 'Evyap Limanı' açıklaması Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden 'Evyap Limanı' açıklaması

 

AK PARTİLİ ESKİ BAŞKANDAN DA TEPKİ

 

Turizm Bakanlığı’nın yeni otel planlamasına bir tepki de Ak Partili eski Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut’tan geldi. Kendi partisinin kurmaylarının verdiği sözleri hatırlatarak, Turizm Bakanı Ersoy’un bu kararından vazgeçirilmesi gerektiğini söyleyen Barut, “Dört adet golf otel, dört kişi için mutlaka önemlidir; ama Manavgat ekonomisine katkısı, yat limanı ve çekek yerinin katkısının yanında bir hiçtir. Önemli olan halkın genel menfaatine olan projelerdir. Maksat golf sahası yapmak mı yoksa golf bahanesi ile otel yeri elde etmek mi? Ayrıca golf alanları ile oteller aynı arazinin içinde olmak zorunda da değildir. Bu konuda AK Parti temsilcilerinin insiyatif alması gerekir. AK Parti’nin Turizm Bakanı yanlış yapmıştır” dedi.

Editör: Haber Merkezi