Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyigit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Tersane Girişimcileri Başkan Vekili Orhan Gülcek tarafından karşılanan Vali Erol; termal kamera kurulu olan tersane güvenlik kontrol noktasından geçerek girdiği tersanede, çalışma sahasını ve yemekhaneyi gezerek buralarda alınan önlemleri denetledi.

Beşinci Sanmar ElectRA serisi römorkör Vancouver'a ulaştı Beşinci Sanmar ElectRA serisi römorkör Vancouver'a ulaştı

Daha sonra toplantı salona geçildi; Vali Erol’a Bilgilendirme ve Eğitim, Hijyen ve Dezenfektasyon, Gemilerle İlgili Özel Tedbirler, Yoğunluğu ve Teması Azaltacak Tedbirler başlıkları altında alınan pek çok önlem hakkında yansılarla detaylı bilgi sunuldu.

Vali Erol’un ziyaretinin bir amacı da tersane bölgesinde servis araçlarının koltuk kapasitesinin yarısı kadar yolcu almaları ve yolcuların temassız oturma düzeninin sağlanması konusunda hazırlık durumunu incelemekti. Yapılan sunumda; tersanelerin çoğunun uygulamaya hazır oldukları, bazılarının İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlanmadan önce kendi inisiyatifleriyle uygulamaya başlamış oldukları, çalışan sayısı yüksek olan iki üç tersanenin de hemen kısmi uygulamaya başladıkları ve bu hafta içinde eksiklerini giderebilecekleri belirtildi.

Tersaneler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan GÜLCEK; “Sağlık, yakıt ve gıda dahil hayati öneme sahip ihtiyaçların Dünya’da her ihtiyaç sahibine kesintisiz ulaştırılması için, uluslararası lojistik zincirin devamlılığı önemlidir. İlk sırada sağlık için gereken tüm önlemler, ikinci sırada deniz ulaştırmasının devamını sağlamak geliyor; insan sağlığı ve yaşamsal ihtiyaçlar ticari kaygı ve beklentilerden önce gelir.” dedi.

 

Toplantı masasında salon koltuk kapasitesinin yarısı kullanıldı ve katılımcılar arasında birer koltuk boş kalacak şekilde yerleşildi. Masada; başka ikramlar yerine el dezenfektanları ve kolonya bulunduruldu.

Editör: Haber Merkezi