İMEAK DTO Ağustos ayı Meclis Toplantısı yapılan sunumların ardından Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun söz aldı. Konuşması geçtiğimiz hafta Gine’ye yaptığı ziyarete yer vererek başlayan Uzun, “Orda bazı yetkililerle konuşma fırsatı buldum. İğneden ipliğe her şeyin Türkiye’den karşılanmasını istiyorlar” dedi. Oradaki Balıkçılık Bakanlığı yetkilisiyle yaptığı görüşmede bazı şikayetleri dile getirdiğini aktaran Uzun, “Mesela balıkçık konusunda şikayetler var. Oraya giden arkadaşların iyi niyetleri suiistimal ettiklerini yine bazı Türk inşaat şirketlerinin de yanlış hareketlerinden ve taahhütleri yerine getirememelerinden dolayı ‘Türklere karşı güvenimizi sarsılmaya başladı’ gibi şikayetler aldım. Oda olarak ne yapabiliriz kısmını el almamız gerek” diye konuştu.

 

Türkiye’den Gine’ye konteynerler aracılığıyla çok mal ithal edildiğine belirten Uzun, şöyle devam etti: “Konteynerlerin Gine’ye teslim sürelerinin çok uzun olduğunu söyleyerek direk hat açılıp açılmayacağını sordular. Bu konuda tecrübeli olan firmalarımızın düşünmelerini istiyorlar.”

 

25 bin kişi çalışıyor

 

İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti

Toplantıda bir de iyi haber veren Uzun, şunları söyledi: “Yalova Altınova Tersane girişimcileri olarak bölgemiz istihdam açısından önemli. Geçen Salı günü itibariyle bir fiil üretimde çalışan sayımız 19 bin 984 kişiye ulaştı. Yani 20 bin kişi. Buna aşağı yukarı 5 bin civarında da beyaz yakalı olan ek elemanları koyarsak 25 bin kadar insanımız Yalova’da çalışmakta.”

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi