Türkiye'nin önde gelen yedek parça firmalarından Yaf Diesel, düzenlediği iftar yemeğinde konuklarına eşsiz bir gece yaşattı. Beyaz Martı teknesindeki iftar programına, Yaf Diesel Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kanıcı, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Başkanı Hüseyin Kocabaş, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akartaş, İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Baybora Yıldırım, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamza ile denizcilik sektörünün bileşenleri katıldı.

 

 

Haydarpaşa'da demirli halde bekleyen Beyaz Martı teknesine gelen konukları Ezan'ın okunmasıyla birlikte İstanbul Boğazı'ı turu eşliğinde iftarlarını açtı.

 

 

İstanbul Boğazı'nda Semazen gösterisi

 

İstanbul'un büyüleyen gece manzarasıyla Boğaz'da düzenlenen iftar programında yemeklerin yenmesinin ardından 15 Temmuz Köprü'sünün altından geçişi sırasında kentin ve Ramazan'ın ruhuna uygun Anadolu kültürünün bir parçası olan Semazen gösterisi yapıldı.

 

 

Konuklar horon tepti

 

Semazen gösterisinin ardından sahneye tekne müzisyenleri çıktı. Türk sanat müziği ve halk müziğinine ait birbirinden güzel eserleri seslendiren müzisyenler konuklara keyifli anlar yaşattı. Konuklardan bazıları hem Ankara havası oynadı hem de Karadeniz yöresine has horon tepti.

 

 

İstanbul Boğazı denizcilerin şarkılarıyla yankılandı

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde yoğun istek üzerine KOSDER Başkanı Kocabaş ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akartaş konuklara birbirinden güzel anonim şarkılar söyledi. Misafirlerinden eşlik etmesiyle birlikte İstanbul Boğazı adeta denizcilerin şarkılarıyla yankılandı.

 

GF, 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı GF, 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

 

Birbirinden renkli ve canlı programlarıyla iftar organizasyonu Beyaz Martı teknesinin Haydarpaşa'ya varmasıyla son buldu.


7DENİZ

Editör: Haber Merkezi