15. Exposhipping Expomaritt İstanbul Uluslararası Fuar ve Konferansı yoğun katılımcı ve ziyaretçileriyle devam ediyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde Tuzla Viaport Marina’da gerçekleşen fuara katılan denizcilik sektörünün öncü firmaları, sundukları yeni ürün ve hizmetleriyle göz dolduruyor. Exposhipping Expomaritt’in en çok ziyaret edilen standı olan Yaf Diesel ise Balast Water Management System’i (Balast Suyu Arıtma Sistemi) tanıtıyor.

 

15. Exposhipping Expomaritt İstanbul Uluslararası Fuar ve Konferansı’nın Yaf Diesel açından oldukça iyi geçtiğini belirten Yaf Diesel’in Genel Müdürü Yusuf Kanıcı, “Beklentilerimizin üzerinde bir yabancı ziyaretçi ve yabancı katılımcı var. Bu da bizi mutlu etti” dedi.

Denizcilik sektörünün fuar organizasyonunda her geçen yıl daha iyi bir noktaya geldiğine işaret eden Kanıcı, geçmiş fuarlarla kıyaslandığında 15. Exposhipping Expomaritt’in çok daha iyi bir durumda olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu. “Öncekilerle kıyaslandığında bu fuar çok çok daha iyi. Bundan önce iki ayrı fuar yapılmıştı. 15-20 gün arayla. Çok daha küçüktü. Bu sene birleşerek yaptılar. Bence doğru da bir karar verdiler. Yine bu sene de ayrı ayrı fuar yapsalardı çok daha kötü olabilirdi. Geçen fuarın ardından katılımcılar katılmayacaklarını söylüyorlardı. Bu sorunu aşmış olmamız gayet olumlu bir gelişme. Birlikte hareket etmek iyi oldu. Umarım artık böyle devam eder.”

 

Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi

 

Filtresi olmayan dünyanın tek sistemi

 

Yaf Diesel’in 15. Exposhipping Expomaritti’e ilk kez sunduğu Balast Water Management System’in yoğun ilgi ile karşılaştığını kaydeden Kanıcı, şunları söyledi: “Çin merkezli bir firmanın yaptığı bir marka. Sistemi tanıtıyoruz. Bizim sistem ultraviyole fakat filtresi olmayan dünyadaki tek sistem. Bizim sistemde filtre yok. Filtre bakım derdi yok. Temizleme tıkanma riski yok. Bu Balast Water sistemlerinde şu anda kullanıcıların ve armatörlerin en büyük endişesi önündeki filtrenin sistemin önündeki filtrenin sık sık tıkanacak olması. Temizlik ihtiyacı duyması. Geri yıkama sisteminin yapabileceği arızalar vs. bizde filtre olmadığı için bunların hiçbirine gerek kalmayacak. Böyle bir riskte yok. Bakımı tutumu olmayan bir hidrosiklin var bizim sistemin önünde. Biz o hidrosiklona da gemi ömrü kadar garanti veriyoruz. Bu balast su arıtma sistemi dünyada tek filtresiz sistem. Türkiye satış ve servis temsilcisi de biziz. Bu fuarda da 200 metreküplük bir modelimiz var sergiliyoruz. Müşterimize tanıtıyoruz.”

 

7DENİZ –ÖZEL

 

Editör: Haber Merkezi