Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Covid-19 pandemisinin yarattığı mağduriyetleri gidermek için Türk karasularındaki yabancı bayraklı özel yatların kalma süreleriyle ilgili girişimde bulunda. Müdürlük, bu yatların kalış sürelerinin 5 yıl daha uzatılabileceğine hükmetti.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Türk karasularında kalış sürelerinin 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu 29. Maddesinin 1. Fırkasında yer alan ‘Yabancı bayraklı deniz turizmi araçları, gezi, bakım, onarım, kızaklama veya kışlamak amacıyla Türkiye’de 5 yıla kadar kalabilirler. Bu süre yönetmelikte belirtilen esaslara göre Bakanlıkça 5 yıl daha uzatılabilir’ hükmü ile düzenlenmiştir.

Bayram, 150 milyon liralık ciro ile turizm sektörüne ilaç oldu Bayram, 150 milyon liralık ciro ile turizm sektörüne ilaç oldu

 

Bilindiği üzere Covid-19 salgınından kaynaklanan ve tüm dünyada uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle ülkemizden çıkış işlemlerini gerçekleştiremeyen yabancı bayraklı özel yatlar bulunmaktadır.

 

Bu süreçte tüm dünyada uygulanan seyahat kısıtlamaları kararları çerçevesinde Deniz Turizmi Yönetmeliği’nin 46’ıncı maddesinde yer alan şartların sağlanamaması ve ülkemizden çıkış işlemlerinin gerçekleştirilememesi hususları göz önünde bulundurularak salgının yarattığı mücbir sebep dolayısıyla oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, uygulamada meydana gelebilecek ihtilafların önlenmesi için 01.01.2015 tarihinden sonra Türkiye’ye giriş yapmış olan veya Bakanlığımızdan süre uzatımı işlemi yapılan ancak 31.05.2021 tarihinden önce Türkiye’de kalma süresi dolan yabancı bayraklı özel yatların Türkiye’de kalma sürelerinin herhangi bir başvuruya veya işleme gerek kalmaksızın 31.05.2021 tarihine kadar uzatılması hususu 14.10.2020 tarihli ve 765765 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile  uygun görülmüştür” denildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi