Denizcilik sektörünün tek kadın kurumu Uluslararası Deniz Ticareti ile İştigal Eden Kadınlar Derneği (WISTA) Türkiye, dünya denizcilerini buluşturan 16. Expomaritt Exposhipping İstanbul Uluslararası Denizcilik Fuarı’nın son gününde kahvaltı organize etti.

 

Sektörün birbirinden farklı alanlarında çalışan çok sayıda kadının katıldığı kahvaltıda konuşan Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuar Direktörü Esin Aslıhan Göksel, fuara gösterilen ilgili ve yoğun katılımdan dolayı herkesi teşekkür ederek söze başladı. Denizci kadınlarının sayısının giderek arttığına vurgu yapan Göksel, “Biz kadınların olduğu her yerde ve her şeyde işin biraz daha farklı olduğunu biliyorum. Ne mutlu hepimize” dedi. 

 

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

 

12 yılda güzel işler yaptık

 

WISTA Türkiye’nin kurulduğu 2009 yılından bu yana denizci kadınların sesi olmaya çalıştığını ve sektördeki tüm kadınları aynı çatı altında toplamayı hedeflediği belirten WISTA Türkiye Başkan Yardımcısı Suzan Atasoy, “Bu 12 yılda güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Bütün ekip arkadaşlarıma ve başkanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’de belki de denizcilik fakültelerinde okuyan kız öğrencilere karşılıksız burs veren tek derneğiz. Bununla gurur duyuyorum. Çünkü bir seferlik veya bir yıllık değil, veya birkaç kişiye değil 350 öğrencinin üstüne çıktık. Bu çok değerli bir şey. Çok mutluyuz. Umarım hep birlikte daha güzel ve büyük işlere imza atarız. Türk denizciliği için güzel şeyler yapma fırsatı buluruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi