WISTA Türkiye, kurulduğu günden bu yana denizcilik fakültelerinde ve denizcilik liselerinde okuyan kız öğrencilere burs sağlamayı misyon edinen, sektörümüzün önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Özellikle 10 yıl boyunca kız öğrencilere sağladığı burs ile ciddi bir sosyal sorumluluk bilinci geliştirdi. 2019’da da bu misyonunu sürdüren WISTA Türkiye, denizcilik fakültelerinde ve liselerinde okuyan 75 kız öğrenciye burs imkanı sağladı. WISTA Türkiye Başkanı Av. Nazlı Selek, 2020’ye kadar 15 kız öğrenciye daha burs imkanı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

 

Dayanışmanın ve birlik olmanın değerini bilerek attıkları adımlar ile denizcilik sektöründe çalışan kadınların destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Selek, “Sektörümüzün geleceğini oluşturacak olan kız öğrencilerimiz için ışık olmaya ve onları yürüdükleri bu zorlu yolda yalnız bırakmamaya önem veriyoruz. Bu amaçla 2019 yılı içinde 90 öğrencimizi WISTA Türkiye bursu ile destekliyoruz. 2020 için de yol haritamızı belirleyip en kısa sürede çalışmalarımıza devam edeceğiz. WISTA Türkiye, böylelikle emek yoğun bir sektör olan denizcilikte, iş hayatına atılmak üzere olan kız öğrencilere mentorluk yaparak, iş hayatında kadın istihdamının artmasına da vesile oluyor” diye konuştu.

 

Herkesi kucaklayan ve herkesin kucakladığı bir kurum

 

Gücünü, denizcilik sektöründe çalışan kadınlardan alan ve bu sinerji ile birçok projenin altından başarıyla kalkan WISTA Türkiye, 2019 yılını dolu dolu ve anlamlı bir şekilde geçirdi. Geçtiğimiz mart ayında 10 yılını kutlayan Dernek, üye sayısını arttırırken bir yandan da denizcilik sektöründe çalışan kadın-erkek demeden herkesi kucaklayan ve herkesin kucakladığı bir kurum haline geldi.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi