13 Aralık 2019 tarihinde, Karaköy’de bulunan Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısı ile WISTA TÜRKİYE yeni döneme kapılarını açtı. 6.Dönem Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Seçiminin yapıldığı toplantıda, üyeler ayrıca yeni döneme ilişkin fikirlerini de tartışma imkânı buldu. Toplantıda ileri sürülen projeler nazara alındığında, WISTA Türkiye yine fark yaratacak projelerle, sürprizlerine hız kesmeden devam edeceğe benziyor.

Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirilen seçim sonuçlarına göre; 23 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen ilk yönetim kurulu toplantısında alınan karar uyarınca yeni kurulun yapısı aşağıdaki gibi oldu:

Yönetim Kurulu :                                               Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri :

Başkan : Nazlı Selek                                         Yüksel Gökçe

Başkan Yardımcısı : Suzan Atasoy                    Karin Demirtaş Badem

Genel Sekreter : İren Arıcan Özdemir                İlknur Elbana

Sayman : Ayşegül Şentürk Görür                       Gül Aslıer Sandıkçı

Toplantı Yönetmeni : Melike Aysu Gürgan         Burcu Berrak

Wista Türkiye, genel kurul toplantısı için katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Yapılan açıklamada; Emek gösteren, önceki dönem başkanlarımız; Sn. Nuvara Uslu Erdönmez (2 dönem), Sn. Halime Can Yorulmaz (2 dönem) ve Sn. Nazlı Selek (1 dönem) ile ekibine tüm çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

WISTA Türkiye Kış Kermesi ile Denizci Kızlarımızın Yanında!

WISTA Türkiye’nin geleneksel kış kermesi bu yıl 15 Aralık 2019 tarihinde NSN Hukuk Bürosu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Pazar günü olmasına rağmen kermese ilgi yine yoğundu.

Kermesteki tüm ürünler adeta birbirleri ile yarıştı, hepsi birbirinden iddialı ürünler sergilendi.

Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde

Kermesten elde edilen gelirler ise, her sene olduğu gibi denizcilik fakültesinde öğrenim görmekte olan kız çocuklarına sağlanacak burslara finansal kaynak olarak aktarıldı. Hayatın her alanında olduğu gibi denizde de cinsiyetler arası fırsat eşitliği yaratma amacımız ile kız çocuklarımızın her zaman arkasındayız.

WISTA Türkiye ile İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Türkiye Denizcilik Federasyonu Işık Tutuyor: “Denizde Yaşam”

WISTA Türkiye seneyi son bir verimli çalıştay ile kapatıyor. Dernek,  26.12.2019 tarihinde İTÜ Tuzla Kampüsünde bir araya gelip “Denizde Yaşam: Bilinçli Farkındalık ve Stres Yönetimi” konulu çalıştay organize etti. Stres nedenli iş kazaları ve sonuçları, mindfulness (“farkındalık”) kavramı, stresi yönetmede işimize yarayacak pratik bilgiler konuları işlendi. Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin sektör çalışanları ile buluşacağı seminer sonrası kokteyl ayrıca keyifli geçti.

WISTA Türkiye verdiği burslar kadar, denizcilik fakültesindeki öğrenciler, sektöre yönelik bilgilendirme seminerleri, eğitim ağırlıklı organizasyonları ile fark yaratmaya önümüzdeki sene de devam edeceğini açıkladı.

WISTA Türkiye Basın Sözcüsü Tuğçe Topçu, “Wista Türkiye olarak tüm denizcilere mutlu, başarılı ve huzurlu seneler dileriz. Yeni yılda tüm denizcilik sektörünün pruvasının her daim neta olması ve üzücü kazaların yaşanmaması dileğiyle…“

Editör: Haber Merkezi