Covid-19 pandemisi nedeniyle denizlerde mahsur denizciler sıradışı yöntemlerle karantinayı deliyor. Vietnamlı bir denizci, gemisinden atlayıp yüzerek Batı Avustralya'da karaya çıkarak koronavirüs karantina uygulamasından kaçtığı için tutuklandı.

 

37 yaşındaki Vietnam vatandaşı, geçen hafta Batı Avustralya'daki Albany limanına gelen bir yük gemisinde çalışıyordu. Cumartesi günü polis, Vietnamlı denizcinin gemiden atlayıp yüzerek kıyıya çıktığını ve Avustralya'nın göçmenlik ve karantina kurallarını deldiğini söyledi. Yerel polis denizciyi, aynı gün Albany'deki bir gençlik yurdunda buldu. Denizcinin COVID-19 testi negatif çıktı.

 

Konuya ilişkin olarak Avustralya Başbakanı Mark McGowan ''Bu alışılmadık bir durum. Söz konusu şahıs gemiden suya atladı ve kıyıya yüzdü. Bunu durdurmak zor. Kimsenin tamin edebileceği bir şey değildi'' dedi.

 

AB Deniz Gücü'nden 'fidye' uyarısı AB Deniz Gücü'nden 'fidye' uyarısı

Son dönemde İngilterede ortaya çıkan yeni ve daha bulaşıcı vakaua karşı katı Covid-19 karantina önlemleri alındı. McGowan, komşu Queensland ile "sert bir sınır" kurarak iki il arasındaki seyahati tamamen kapattı. Yıl başından bu yana sınırı geçen 7.500 kişiden iki hafta süreyle karantinaya alınmaları istendi.

 

Batı Avustralya, son aylarda nakliyeden kaynaklanan koronavirüs riski üzerindeki kontrollerini sıkılaştırarak, dökme yük gemilerindeki ve canlı hayvan taşıyıcılarındaki salgınlara karşı uygulamalar başlattı. Ekim ayının sonlarından bu yana, mürettebat üyeleri Perth'de karaya çıkmakla sınırlandırıldılar veya başka bir Batı Avustralya limanında gemiden indikten sonra sekiz saat içinde Perth'e charter uçuşlarına katılmak zorunda bırakıldılar. Ayrıca Perth'e vardıklarında masrafları kendilerine ait olmak üzere bir otelde 14 gün boyunca karantinada kalma şartı koşuldu.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi