Uzmar Tersanesi, iki adet römorkör için Saam Towage El Salvador S. A. ile sözleşme imzaladı. ASD RAstar 3200W sınıfı römorkörler, LNG terminallerinde görev yapmaya uyumlu olarak inşa edilecek.

 

Sözleşme, 31 Ocak 2020 tarihinde Saam Towage Teknik Müdürü Pablo E. Caceres ile Uzmar Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ tarafından imzalandı.

 

Uzmar Tersanesi’nde inşa edilecek olan Robert Allan dizaynı RAstar 3200W azimuth tip römorkörler 32 metre boyunda, +75-ton çekme gücüne ve + 12,5 knot hıza sahip olacak. Her türlü hava koşulunda ve en zorlu operasyonların gereksinimlerini eksiksiz karşılamak için özel olarak tasarlanan römorkörker, El Salvador'da Energía del Pacífico'nun (EDP) geliştirdiği LNG projesi için 2021 yılında hizmet vermeye başlayacak.

 

 

RAstar 3200W römorkörlerin eskort operasyonlarında üstün manevra ve frenleme sağlamaları için Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (CFD) analizi, Robert Allan Ltd. tarafından titizlikle yapıldı.

 

Uzmar, 2019'un başlarında Kanada'nın ilk IMO TIER III sertifikalı römorkörü Saam Tsimshian Warrior ‘ı SAAM Towage Canada Inc.'e teslim etmişti. Saam Tsimshian Warrior bugün, Kanada’da bulunan AltaGas Terminali'nde görevini başarıyla yerine getirmekte. RAstar 3200W tasarımı römorkörlerde CAT ana motorları kullanılacak ve römorkörler aşağıda belirtilen BV class notasyonlarına sahip olacak;

 

Şu anda Brezilya, Kanada, Şili, Kosta Rika, Ekvador, Guatemala, Meksika, Panama ve Uruguay'da faaliyet gösteren Saam Towage, Amerika'da 60'dan fazla limanda 155'ten fazla römorkörle yılda yaklaşık 25.000 gemiye hizmet veriyor. Saam Towage , Kuzey, Orta ve Güney Amerika'da on iki ülkede faaliyet gösteren ve aynı zamanda liman ve lojistik hizmetleri sunan 58 yıllık bir çok uluslu şirket olan Saam'ın bir kuruluşu.

Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış Alternatif yakıtlı gemi siparişlerinde yüzde 50'lik artış

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi