Kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin yanı sıra dünyanın önde gelen römorkör ve iş tekneleri imalatçıları arasına giren Uzmar, Kocaeli Serbest Bölgesi’nde yeni tesis kurmak için başvuruda bulundu.

 

Med Marine, Yunanistan'ın en eski şirketi için römorkör inşa edecek Med Marine, Yunanistan'ın en eski şirketi için römorkör inşa edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 Aralık ayı Yatırım Teşvik Belgesi Başvuruları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Açıklanan listeye göre Kocaeli’den 38 firma yatırım teşviği için müracatta bulundu. Söz konusu başvurular arasında Uzmar Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yeni tesis başvurusunun da bulunduğu öngörüldü.

 

Römorkör işlemeciliği ve inşası alanında Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Uzmar, halihazırda Kocaeli Serbest Bölge’de kurulu tesislerinde modern römorkörler inşa ederek dünyanın dört bir yanına ihracatını gerçekleştiriyor.

 

Uzmar Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yaptığı yatırım teşvik başvurusu ise 97 milyon TL gider sermayeli yeni bir tersane kurma yönünde. 90 kişiye istihdam sağlaması öngörülen tesislerde römorkör ve itici gemilerin inşası gerçekleştirilecek.

 

Yapılan yatırım teşviği başvurularının bakanlık tarafından incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucu yatırımlar netlik kazanacak.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi