TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü’nde, deniz kirliliği ile acil müdahale hizmeti vermeye başlayan UZMAR, “deniz kirliliği acil müdahale tatbikatı” gerçekleştirdi.

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

 

TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Serdar Görür ve UZMAR koordinasyonunda icra edilen tatbikatta, senaryo gereği döküntü ihbarıyla birlikte harekete geçen UZMAR Ekibi, deniz araçlarıyla gerekli keşifleri gerçekleştirdi ve iskele üzerinde konuşlu bulunan bariyerlerin denize serilmesiyle kirlilik kontrol altına alındı.

 

Ayrıca, TCDD İzmir Limanı Çevre Birimi başta olmak üzere tüm ilgili departmanlarını harekete geçirerek gerekli lojistik, güvenlik ve diğer destek unsur faaliyetlerini sağladı.

 

Devamında kirliliği toplama aşamasına geçilerek skimmer/sıyırıcılar denize indirildi ve deniz yüzeyinden toplanan kirlilik yüzer depolama tanklarına aktarıldı. Ardından atıklar TCDD İzmir Limanı imkan ve kabiliyetleri ile lisanslı atık alım tesislerine gönderilerek tatbikat sonlandırıldı.

 

Gerçekleştirilen bu tatbikatla, UZMAR ve TCDD İzmir Limanı arasındaki iş birliği, iletişim ve koordinasyonun iyi düzeyde olduğu ve limanda yaşanabilecek döküntülere karşı hazırlıklı olunduğu gözlendi.


 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi