ABD ve İngiltere'den İran'a "MSC Aries'i serbest bırakın" çağrısı ABD ve İngiltere'den İran'a "MSC Aries'i serbest bırakın" çağrısı

Yardım kuruluşu Human Rights at Sea (HRAS) 28 Ocak tarihinde Umman Körfezi'nde faaliyet gösteren Sea Princess isimli gemide 13 ay boyunca karaya çıkmadan çalışan Hindistanlı denizcinin intihar ettiği bildirdi.

 

Gemi kaptanının geminin tamanının aranması yönündeki talimatın ardından denizcinin cansız bedeninin dairesinde asılı halde bulunduğu açıklandı.

 

Cenaze ülkesine gönderilmek üzere hazırlanıyor

 

HRAS olayı, 30 Ocak'ta bir denizcinin, geminin BAE liman devleti hizmetlerine erişimin sağlanmadığını bildirdiğinde öğrendi. Sea Princess'in sahibi HRAS'a, Khor Fakkan'daki yetkililerin geminin limana girişini reddettiğini ve hayatını kaybeden denizcinin cansız bedeninin ülkesine geri gönderilmek üzere gemiden indirilmesine izin vermediğini bildirdi. Ardından Hindistan Başkonsolosluğu harekete geçti. Dubai'deki Hindistan Başkonsolosluğu'ndan yazılan bir dilekçenin ardından, Khor Fakkan'daki yetkililer pazar günü gemiye katılmak üzere bir savcı gönderdi. Ölen kişinin cansız bedeninin ise ülkesine geri gönderilmek üzere hazırlandığı belirtildi.

 

Gemi bir hafta sonra Hindistan'a dönmüş olacaktı!

 

Sea Princess gemi operatörüne göre intihar eden denizci ölmeden önce arkadaşlarıyla öğle yemeği yedi ve ölümünden önceki saatlerde iyi bir ruh hali içinde görünüyordu. Geminin güzergahı göz önüne alındığında, bir haftadan daha kısa bir sürede Hindistan'a dönmüş olacaktı. İntiharın nedeni hala araştırılıyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi