Rotterdam şubesiyle kısa sürede yerli ve yabancı müşterilerine çözüm ortağı olma konusunda büyük bir ivme yakalayan ve pazarın büyük oyuncularıyla rekabet eden Delmar Safety ; Singapur, Houston ve Dubai limanlarında da şubeler açarak dünya pazarında büyük bir oyuncu olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

2005 yılında faaliyetlerine başlayan Delmar Safety, 2007'de yangın ve can güvenliği ekipmanları servis atölyelerinin hizmete girmesiyle birlikte emniyet ekipmanları konusunda temsilcilik, satış, üretim ve servis hizmetleriyle müşterilerine emniyet konusunda eksiksiz hizmet sunmaktadır. Denizde can emniyeti endüstrisinin her alanında, şubeleri ile birlikte uluslararası arenada öncü bir kuruluş olan Delmar Safety, tüm emniyet ekipmanları, eğitimli ve tecrübeli servis mühendisleri, emniyetli ve zamanında servis hizmetlerinin yanı sıra iddialı fiyatları, kaliteli dizayn edilmiş ve yenilikçi ekipman üretimleri ile başarılı bir şekilde hizmetlerini sürdürmekte. 40 kişiyi aşkın personeli ile ISO kalite yönetim sistemi standartlarında çalışmalarına devam etmektedir. Deniz emniyeti konusunda hizmet veren Delmar Safety'nin yanı sıra Delmar Marine ile de marine sektörüne hizmet veren firma, marine sektörü ile ilgili yurtdışında birçok öncü üretici firmanın Türkiye'de distribütörlüğünü yapmakta. Firma, bu konudaki marketleme çalışmaları doğrultusunda ulusal ve uluslararası tüm denizcilik fuarlarına iddialı stantlarla katılımcı olarak yer almakta ve HME ( Holland Marine Equipment ) kuruluşunun da üyelerinden biridir. 'Ana Hedefimiz Müşterilerimize Çözüm Ortağı Olabilmek ve DELMAR SAFETY isminin dünyada marka olarak akıllarda kalmasını sağlamak ' İş heveslerini ve amatör ruhlarını kaybetmeden, gerektiğinde denizde canlı kalmaya çalışan denizci gibi gerektiğinde yatırımlarında başarılı olmak zorunda olan armatör gibi gerektiğinde de her türlü uygunsuzluğu tespit etmek zorunda olan denetimciler gibi düşünmeyi temel prensipleri olarak benimsediklerini söyleyen Delmar Safety Genel Müdürü Arda Akyüz; 'Ana hedefimiz müşterilerimize çözüm ortağı olabilmenin yanı sıra firmamızı dünyaca bilinen vizyon sahibi bir marka haline getirmektir.' dedi.

Denizde can kurtarma ve yangın güvenliği konusunda tüm ürünlerin tedarik ve tedarik sonrası servislerini sağladıklarını belirten Akyüz; 'Ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra 2 yıl önce üretim yapmaya da başladık. Dalış elbisesi, yangın elbiseleri, pilot ve yolcu çarmıhları, can halatları üretimlerini yapıyoruz. Bunlar IMO'nun (Uluslararası Denizcilik Örgütü) marine sertifikalı olmayı zorunlu tuttuğu ürünlerdir. Dolayısıyla ürün gamımızdaki tüm ürünler MED ( Marine Equipment Directive ) sertifikalarına haizdir. Bunların sonucunda ulusal ve uluslararası pazardaki armatör ve işletmeci firmaların tümüne konu ürünleri iddialı fiyatlarla tedarik edebiliyoruz. Bunların yanı sıra yakın zamanda Türkiye'de denizcilik sektöründe dış pazardan ithal edilmek zorunda kalınan emniyet teçhizatları üretimleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunların da kısa zamanda testleri ve sertifikalandırılmalarıyla ilgili süreç tamamlanacak.' dedi. Rotterdam Şubesine Singapur, Houston ve Dubai 'de Eklenecek Rotterdam şubesi ile dünya pazarına da hizmet veren Delmar Safety; Singapur, Houston ve Dubai ofislerini de yakın gelecekte açmayı planlıyor. Akyüz, denizcilik sektöründe hala yansımaları görünen krize rağmen yatırımlarına devam edeceklerine dikkat çekti. 'Denizde emniyet en başta süreklilik odaklı bir konudur ve sektörün denizden para kazanan tüm tarafların eksik veya geç yapma lüksü olmayan tarafıdır' diyen Akyüz, bunların geminin seyir emniyeti, denizde çalıştırılan denizcilerin can güvenliğini koruyan ve bunları garanti altına alan yaptırımlar olduğunu ve dolayısıyla emniyet ekipmanlarının tedarik ve servis bakımlarıyla ilgili sektörde sadece Delmar Safety gibi firmaların değil, konuyla ilgisi olan tüm tarafların, bilgilerini, uluslararası ve ulusal regülasyonlar konusunda güncel tutmalarının şart olduğunu ifade etti. Tüm taraflar için en önemli mecburiyetin devamlılık olduğunu belirten Akyüz; 'Armatörlerin bu konuda tedarik ve hizmet sağlayan irili ufaklı birçok firma sirkülasyonunun olmasının yanında özellikle bazı firmaları ayrı bir yere koymaktadır. Delmar Safety olarak bizim amacımız, genç, dinamik, yenilikçi anlayışla tüm müşteri gruplarımızla çözüm ortağı ilişkisi kurmak ve dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan her talebe hızlı bir şekilde cevap verebilmektir.' Bu anlayış neticesinde yaklaşık 10 yıllık firma geçmişimize biri Rotterdam diğeri de İzmir olmak üzere 2 şube, 40'dan fazla istihdam, birçok bayrak, klas, firma akreditasyonu ve yetki belgesi, sektörde sayısız öncü firma ile filo bazında kontratlar, sertifikalı denizde can ve yangın emniyeti ekipman üretimleri, ulusal ve uluslararası alanda birçok temsil, sivil toplum kuruluşlarına ve sektörün eğitim, kurumu ve derneklere sürekli destek programları ile sosyal sorumluluk projeleri gibi çalışmalar sığdırdık.

Orta ve uzun vadede müşterilerimize karşı sorumluluk anlayışı ile Rotterdam şubemizin yanı sıra daha efektif, hızlı ve rekabetçi olmak adına Singapur, Houston ve Dubai şubelerimizin de kurulması için çalışmalarımız devam ediyor.' dedi. Denizde Can ve Yangın Güvenliği IMO'nun Markajında Denizde can ve yangın güvenliğinin IMO tarafından özellikle üzerinde durulan bir konu olduğu bilgisini veren Akyüz, bu durumu şöyle açıkladı: 'Çünkü denizde seyir ve ticaret devam ettiği müddetçe istemediğimiz halde deniz kazaları, yaralanmalar ve ölümlü kazalar yaşanacaktır.

Bu kazaların sonucunda IMO, denizde yaşanan kaza sayısını minimize etmek adına öncelikle denizcilerin sonrasında da denizde yüzen tüm ekipmanların güvenliğinin sürekliliğini sağlamak amacıyla regülasyonlarla denizde ticaret yapan tüm firmalara sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk neticesinde firmaların en çok dikkat etmesi gereken konu, denizde can ve mal güvenliğidir.' diyerek IMO'nun bu konuda gerekli düzenlemeleri titizlikle sağladığına dikkat çekti. Kurulduğu tarihten bugüne kadar hızlı bir ivme sağlayarak büyüyen Delmar Safety, devam eden kriz ve sektördeki çalkantıya rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam etti. 3 yıl öncesine kadar, denizcilik piyasasında firmaların yatırım yapmadığı, sadece var olan firma değerlerini korumaya çalıştığı bir dönemde Rotterdam ofisini faaliyete geçirdiklerini belirten Akyüz ; 'Bu ofisi açmamızdaki amacımız, halihazırda çalıştığımız denizcilik piyasasındaki öncü yerli ve yabancı firmalara daha efektif çözümler sunabilmekti. Bu şubemiz ve yakın gelecekte açmayı planladığımız diğer şubelerimiz ile uluslararası alanda denizcilik sektörünün büyük firmalarıyla yarışacak düzeye geldik. Hedefimiz ise artık sektörün büyük oyuncularıyla sadece Akdeniz veya Türkiye pazarında değil tüm dünya pazarında rekabet etmek olacak.' dedi. Denizde güvenliğin önemine dikkat çeken Akyüz, konuyla ilgili şu mesajı verdi: 'Biz YDO mezunu, denizci kökenli bir firmayız. Denizcilik kökenli olduğumuz için denizde bir yangın tüpünün, can simidinin, ışıklı şamandıranın can simidi ışığının veya filika mataforasının, emniyet piminin bile ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan insanlarız. Denizde işe yaramayacak, kullanılmayacak herhangi bir emniyet ekipmanı yoktur.

Ekipmanların her biri ayrı öneme sahiptir. Bu anlayışa sahip bir firma olarak herkese bu mantıkla yaklaşıp, hem müşterilerimize hem çalışanlarımıza hem de denizcilik piyasasındaki görüştüğümüz tüm şahıslara bu anlayışı benimsetmek isteriz. Dolayısıyla vereceğim mesaj da bu paralelde olur ' diyerek temennilerinin ilerleyen zamanın, Türkiye'de Denizcilik sektöründeki tüm firmalar için güzel günler getirmesi olduğunu belirtti. Arda Akyüz Kimdir? Delmar Safety firma ortaklarından ve aynı zamanda firmanın Genel Müdürü olan Arda Akyüz, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunudur. Akyüz, lisans eğitimi sonrası İstanbul Üniversitesi Deniz Ekonomisi Bölümü'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Emniyet ekipmanları ve servisleri konusunda 25'ten fazla yurtdışı üretici firma ve Tokyo Üniversitesi'nde LSA konulu eğitimleri de CV'sine eklemiştir. Bunların yanında konusunda sayısız temsil, proje ve organizasyonda görev yapmıştır. Halen öncü armatör ve işletmeci firmaların personel eğitim programlarında Safety konusunda eğitimci olarak görev yapmaktadır. 10 yılı aşkın süredir sektörde aktif rol oynayan ve başarılı işlere imza atan Akyüz , 2005 yılından bu yana Delmar Safety çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir.

7DENİZ DERGİSİ- MART-NİSAN 2014 RÖPORTAJI/Çilem Kocamış

Editör: TE Bilisim