Karadeniz ile Azak Denizi kıyılarında Ukrayna Deniz Kuvvetleri için iki yeni deniz üssü inşa edilecek. Deniz üslerinin Ukrayna ile Birleşik Krallık arasındaki iş birliği çerçevesinde inşa edilmesi planlanıyor.

 

Ukrayna ile Birleşik Krallık arasındaki iş birliği çerçevesinde Karadeniz ile Azak Denizi kıyılarında Ukrayna Deniz Kuvvetleri için iki yeni deniz üssü inşa edilecek.

 

Ukrayna merkezli Dom televizyon kanalına konuşan Ukrayna’nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristayko, “İki deniz üssü inşa edilecek. Biri Karadeniz’de, ikincisi Azak Denizi’nde. Projeler onaylandı. Arazi inceleme, planlama gibi çalışmalar başladı. Bunlar Rusya, Kırım’daki altyapımızı ele geçirdikten sonra Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu tamamen yeni askeri üsler olacak” ifadelerini kullandı.

 

Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

NATO standartlarına göre inşa edilecek 

 

Büyükelçi Pristayko, kurulacak olan yeni üslerde birliklerin konuşlandırılacağı, eğitimlerin yapılacağı ve askeri personel için lojmanların yer alacağını dile getirdi. Üslerin NATO standartlarına göre inşa edileceğini belirten Prıstayko, “Rusya ve Ukrayna’nın Karadeniz’deki yeteneklerini dengelemek için yapacak çok işimiz var.” dedi.

 

Birleşik Krallık ve Ukrayna'dan savunma işbirliği 

 

Bunun dışında Büyükelçi, Ukrayna ile Birleşik Krallık’ın iş birliği yaparak savaş gemileri inşa etmeye hazırlandığını hatırlattı.

 

İş birliği çerçevesinde inşaat teknolojilerinin Ukrayna tersanelerine aktarılması planlanıyor. Buna ek olarak, Ukrayna denizdeki savunma yeteneklerini güçlendirecek füze silahları alabilecek.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi