Ukrayna Cumhurbaşkanının basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran ve Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace, askeri ve askeri-teknik alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik bir memorandum imzaladığı kaydedildi.

 

ABD'de köprüye çarpan gemi 2016'da da kazaya karışmış ABD'de köprüye çarpan gemi 2016'da da kazaya karışmış

Belgenin, İngiliz İhracat Kredi Kuruluşundan 1,25 milyar sterlin tutarında finansman sağlanmasını öngördüğü kaydedildi. Söz konusu belgenin imzalanması için varılan anlaşmanın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin NATO standartlarına uygun modern füze botları ile yeniden donatılmasını öngördüğü ve Karadeniz ve Azak Denizi'nde bu sınıftaki gemilere olan ihtiyacı karşılayabileceği belirtildi.

 

Ukrayna'nın gemi inşa kapasitesine destek

 

Birleşik Krallık'ın Kıyiv Büyükelçiliği, imzalanmak üzere hazırlanan memorandumun, Ukrayna'daki "gemi inşa kapasitesine destek" sağlamayı öngördüğünü daha önce doğrulamıştı.

 

Büyükelçiliğin basın ofisinden yapılan açıklamada, "Ukrayna, kendi gemi inşasının modernizasyonuna paralel olarak İngiltere'deki ilk gemilerin inşası sırasında gözlemleme ve öğrenme fırsatına sahip olacak" denilmişti.

 

İlk iki gövde İngiliz tersanesinde inşa edilecek 

 

Ukrayna'nın Eurointegration sitesinin haberine göre, ilk iki gövde, Ukraynalı üretici şirketin (hükumet tarafından belirlenecek) uzmanlarının katılımıyla bir İngiliz tersanesinde üretilecek.

 

Gelecekte, gövde montajından gemileri silahlarla donatmaya kadar tüm üretim, Ukrayna'da, hükumet tarafından seçilen ve İngiliz tarafıyla mutabık kalınan bir tersanede gerçekleştirilecek.

 

10 yıllık kredi sağlanacak

 

Çalışmayı finanse etmek için Birleşik Krallık hükumeti, 1,25 milyar sterline (bugünkü kurla 1,6 milyar dolar) kadar 10 yıllık kredi sağlayacak.

 

Fonlar ayrıca bu gemilerin Oçakovo'da konuşlanması için liman altyapısı inşa etmekte kullanılacak.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi