Tuzla'da bulunan Torlak Tersanesi'nde bulunan bir geminin depo kısmında yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

 

Torlak Tersanesi'nde saat 14.30 sıralarında bir geminin depo kısmında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın nedeniyle tersane çalışanları panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Olayda can kaybı ya da yaralanma olmadığı öğrenildi.

Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi

 

Torlak Tersanesi'ndeki gemide çıkan yangına ilişkin açıklama yapan  Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) yangının iskele hizmeti veren bir kuru yük gemisinde meydana geldiğini kaydetti.

 

GİSBİR'in açıklaması şöyle: 

 

"Tuzla Tersaneler Bölgesinde faaliyet gösteren üyemiz Torlak Tersanesi’nde iskele hizmeti verilmekte olan ACT isimli kuru yük gemisinde bugün saat 14.00 sularında ufak çaplı bir yangın meydana gelmiştir. Geminin ambarında çıkan yangın, şehir itfaiyesinin yardımıyla büyümeden kısa sürede söndürülmüştür.

 
Nedeni yetkili merciler tarafından araştırılmakta olan bu hadise neticesinde, mal ve can kaybı yaşanmamıştır. Tersane çalışanlarımıza ve sektörümüze geçmiş olsun diliyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi