25 yıldır denizler ve deniz ekosisteminin korunması için çalışan TURMEPA, eğitim faaliyetlerinin sınırlarını genişletiyor. Dijital içeriklerimiz ile uzaktan eğitim sürecinde de denizseverlerin yanında olmayı sürdürüyoruz. Covid-19 sürecinde 10 bin kişiye dijital ortamda eğitimlerini aktaran TURMEPA, artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformu EBA üzerinden tüm Türkiye’ye ulaşacak.

 

Kimsenin daha önce bu boyutta deneyimlemediği bir salgın dönemini beraber yaşıyoruz. TURMEPA olarak böylesi bir dönemde dahi hiç durmadık, aksine hızlandık. İş modellerimizi güncelledik, hızlı bir şekilde dijitalleştik. Tüm çalışmalarımızı online’a aktardık. Özverili çalışmalarımızın meyvelerini de toplamaya başladık. Bu süreçte bizi en çok sevindiren gelişmelerden birini siz değerli Yönetim Kurulumuz ve Üyelerimiz ile paylaşmak istedik.  Covid-19 sürecinde tamamı TURMEPA çalışanları tarafından hazırlanan 11 adet online eğitim videomuz, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tarafından onaylanarak sisteme yüklenme kararı alındı. 

 

Denizkızı Kongresi’ne hazırlanan DÖDER’den destek çağrısı Denizkızı Kongresi’ne hazırlanan DÖDER’den destek çağrısı

Zengin bir içerik sunuluyor Eğitim videolarımız; ekosistem, denizler ve su kaynaklarının önemi, Türkiye’nin denizleri, Sıfır Atık, Sıfır Atık Mavi, geri ve ileri dönüşüm konularını kapsıyor. Türkiye denizlerinin coğrafi özellikleri, denizlerin ürettiği oksijen ve besin kaynakları, denizlerin yararları, deniz canlıları, denizdeki besin ve mineraller ile kullanılabilir su kaynakları hakkında bilgiler veriliyor. Bireylerin günlük yaşamlarında evde, okulda israfı önlemeleri, doğal kaynakları doğru kullanmaları üzerine kurgulanan Sıfır Atık Felsefesi anlatılıyor. Karada yapabileceklerimizin yanı sıra denizlerimizi ve su kaynaklarımızı korumayı amaçlayan Sıfır Atık Mavi de ele alınıyor. Eğitimlere ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri erişebiliyor.  

Editör: Haber Merkezi