Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev Kaptan Değer Pamuk'a Türk P&I Sigorta’da yeni görev

İMEAK DTO Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı video konferans yoluyla gerçekleşti. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldı.

 

Toplantıda konuşan Binali Yıldırım, Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüsün ülkeleri dize getirmeyi başardığını belirterek, “Hepimiz sosyal mesafeyi koruyarak, hareketlerimizi sınırlandırarak yeni bir yaşama başlamak zorunda kaldık” dedi.

 

2002 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetiminde çeşitli pozisyonlarda yer alan biri olarak Türkiye’nin Covid-19 pandemisine karşı verdiği mücadelesinde yakaladığı başarıyla gurur duyulması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Ülkemiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin ortaya koyduğu performans sayesinde birçok ülkeye göre daha az can kaybıyla bu süreci yönetmeyi başardı. Tüm milletimizin bu başarıyı görmesini arzu ederim” dedi.

 

‘Dünya düzeni değişiyor’

 

Covid-19 pandemisi ile birlikte dünya düzeninin değiştiğini dile getiren Yıldırım, “Bu sürecin üç evresi var. Bu musibetin defedilmesi ve kontrol altına alınması. Türkiye bu durumu kontrol altına almıştır. Bu birinci evredir ancak bizi heveslendirmesin. Belirsizliklere karşı mücadele şansınız yok. Ve bu sürecin en önemli özelliği belirsizlik. Henüz bu virüsün tedavisi ya da aşısı ortaya çıkmadı. Risk ile ilgili plan yapılır ancak belirsizlik ile ilgili plan yapsanız da işe yaramaz. Hayatın tüm alanlarında artık hiçbir şey aynı olmayacak. Can olmayınca hayat da yok” dedi.

 

‘Dijital teknolojiler daha yaygın kullanılacak’

 

Türk denizcilik sektörünün Covid-19 sonrası iş tutuş şekillerini ve dünyanın denizcilikte hangi uygulamalara gireceğine yönelik yapacaklarının takip etmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Dijital teknolojiler, uzaktan kontrollü gemiler daha fazla kullanılacak. Fosil yakıtlar daha az kullanılacak. Gerek gemilerde gerek kara tesislerinde bundan böyle artık dijital teknolojiler daha yaygın kullanılacak. Gemi adamlarımızın buna göre donanımlı hale getirilmesi önemli. Gemi adamlarımızın geleneksel bilgilerle idare etmesi mümkün olmayacak. Denizciliğin kurallarını belirleyecek yeni çalışmalara hız verilecek. Türkiye bu süreçte izleyici değil karar verici olmalıdır. Bunu da Deniz Ticaret Odamız (DTO),  Bakanlığımız ve ilgili kuruluşların ortak çalışması ile başarabiliriz” diye konuştu.

 

‘Genç denizciler dijital çağa uygun olarak yetiştirilmeli’

 

Covid-19 pandemisiyle birlikte E-Ticaret’in daha önemli hale geldiğinin altını çizen Yıldırım, bundan sonra uzaktan çalışma sisteminin içselleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Denizcilerin uzaktan çalışma pratiğine uygun çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, “Denizcilerimiz dijital teknolojileri kullanarak birçok işi yapıyor. Denizcilik küresel bir sektör. Saat farkları var. Zamandan bağımsız şekilde bu teknolojiler daha fazla gelişecek. Deniz Ticaret Odası’na hayati bir görev düşüyorGenç denizcilerimizi teknolojilere hakim olacak şekilde yetiştirmek için ciddi inisiyatif almak gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Türkiye büyük bir boşluğu dolduracak imkana sahip

 

Her krizin ve belirsizliğin yeni bir fırsatı da beraberinde getirdiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti: “Türkiye, bu krizde bir fırsat penceresi açabilir. Bu çok önemli. Bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Türkiye’nin hazır bir altyapısı, üretim kabiliyeti var. Dünya’da kriz sonrası üretim kabiliyetini koruyamayan ülkelerin yerini alacak bir Türkiye var. Türkiye, çok büyük bir boşluğu dolduracak imkana sahip. Biz denizcilerin işlerinin iyi gitmesi ekonominin canlanmasına bağlı. Şansımız Covid sürecinde başarılı bir performans göstermemizdir.”

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi