Baltık endeksi düşen capesize oranları nedeniyle geriledi Baltık endeksi düşen capesize oranları nedeniyle geriledi

Karadeniz'in altından geçerek, Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacak Türk Akıım doğalgaz boru hattının denizden geçen kısmının kıyaya ulaştığı ifade edildi. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'nnın Ekonomi, Endüstriyel, Yenilikçi Gelişim ve Girişimcilik Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Gutenyov, Türk Akımı'nın denizden geçen kısmının kıyıya ulaşması yönündeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye'nin büyük bir enerji merkezine dönüşme yolunda ilerlediğini söyledi.

Enerji merkezine dönüşme yolunda

Gutenyov, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçen kısmının kıyıya ulaştığını ifade etti. Gutenyov'a göre, bu gelişme AB ülkeleri için enerji güvenliği bağımsızlığını korumanın mümkün olduğunu göstermek açısından bir dönüm noktası. Gutenyov "Türkiye, gelişmeye çalışan ülkelerin öncüsü olarak büyük imtiyazlar kazandı, büyük bir enerji merkezine dönüşme yolunda ilerliyor" dedi.

Bütünüyle tamamlanmış oldu

Türkiye ve Avrupa'ya doğalgaz götürecek olan Türk Akımı'nın açık deniz kesimiyle kıyı geçişi kesimlerini birbirine birleştiren nihai bağlantıların da gerçekleştirilmesiyle, Karadeniz'deki boru hattı sistemi bütünüyle tamamlanmış oldu.

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi