Güldağ’ın ardından HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’in moderatörlüğünde gerçekleşen SEÇ Paneli’ne konuşmacı olarak Limakport Çevre ve Kalite Şefi Hakan Güngördü ve Toros Terminal Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Yönetişim Direktörü Burcu Türkeş, “Gelişen Teknolojilerin İSG Üzerindeki Etkileri” üzerine tecrübelerini paylaştılar.

İSG'DE SORUMLULUKLAR YERİNE GETİRİLMELİ

İş Sağlığı Güvenliği konusunda son dönemlerde önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Toros Terminal Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Yönetişim Direktörü Burcu Türkeş, 'İSG'de sorumluluklar yerine getirilmelidir' ifadesini kullandı.

SUÇLU BİZLERİZ

İSG konusunda işçilerin suçlanamayacağını bu ve benzeri konularda en masum tarafın işçiler olduğunu ifade eden Türkeş, "Bazen, raporlarda 'yer çekimi vardı' diye son derece trajikomik bahanelerle İSG oluşturulmaya çalışılıyor. İSG konusunda en masumu çalışan işçilerdir. Burada suçlanacak birileri varsa o da bizleriz" dedi.

Yoğun nem deniz trafiğinde görüş mesafesini düşürdü Yoğun nem deniz trafiğinde görüş mesafesini düşürdü

SIFIR KAZA MÜMKÜN MÜ?

İyi uygulamaların sıfır kazayı da beraberinde getireceğini ifade eden Türkeş, "Riskleri doğru yönetitseniz sıfır riske gidersiniz. Riski önceden algılaayabilmek, operasyonel disiplin kültürünün oluşabilmesi için asıl başrol sizlersiniz. BALIK BAŞTAN KOKAR, ARSLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR, İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIR diye aslında bizim konumuzu özetleyen atasözlerimiz var. Yetkinlik lazım İSG konusunda. Liderin rolü her zaman birleştirici parçadır. Suçlu olan çalışan işçiler değildir, bizleriz.." yorumunda bulundu. Son olarak  Limakport Çevre ve Kalite Şefi Hakan Güngördü, 'Gelişen Teknoloji ve İş Güvenliği' konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Güngördü, en çok iş kazalarının metal ve inşaat sektöründe olduğunu ifade etti. Güngördü, 'İş kazasında tek kabul edilebilir rakam sıfırdır (0) dedi.

AHMET DOĞAN

Editör: Haber Merkezi