Adriyatik Denizi sularında Türk vatandaşına ait olduğundan şüphelenilen “Atik Bey” isimli terk edilmiş bir yat bulunduğu bildirildi.

 

Denizcilik Dergisi’nin haberine göre, Leş (Lezhe) Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Adriyatik Denizi’nin Şingin (Shengjin) sahiline 12 mil uzaklıkta “Atik Bey” isimli bir yat bulunduğu belirtildi. Yatın balıkçılar tarafından bulunduğunda motorlarının çalışır vaziyette olduğu bildirildi.

 

Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı Midilli’ye kapıda vize uygulaması ile ilk geçen kafileyi Yunan başbakanı karşıladı

 

Teknede sadece Türk vatandaşı Sevgin Yavuz'un kişisel evraklarına ulaşıldı 

 

Arnavutluk basınında çıkan haberlere göre, Şingin Gümrük Polisi, emniyet güçleri ve liman başkanlığı iş birliğinde yatın limana nakledildiği kaydedilen açıklamada, “Yat içinde gerçekleştirilen kontrolde herhangi bir kişi ya da yasa dışı eşya bulunmadı. Sadece yatın sahibi olduğundan şüphelenilen 53 yaşındaki Türk vatandaşı Sevgin Yavuz’un kişisel evraklarına ulaşıldı.” ifadelerine yer verildi. Gemi jurnalinin son ana kadar doldurulduğu öğrenilirken, teknenin direğinde Galatasaray bayrağının dalgalandığı görüldü. Polise göre teknede ikinci bir kişinin varlığına rastlanmadı.

 

 

Açıklamada ayrıca Tiran İnterpol’ü iş birliğinde olayın aydınlatılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

 

Türk bayraklı katamaran yatın uzunluğunun 14, genişliğinin ise 4 metre olduğu ve piyasa değerinin 2 milyon Euro’yu aştığı bildirildi.

 

 

Öte yandan Arnavutluk polisinin yaptığı açıklamaya göre, Atik Bey adlı yat, 53 yaşındaki Türk işadamı Sezgin Yavuz’a ait. Ancak Sezgin Yavuz 31 yaşında ve katamaranın kaptanı olduğu öğrenildi. Yavuz’un sezonu Adriyatik’te geçirdikten sonra Türkiye’ye dönerken kaybolduğu belirtiliyor.

 

Polisin verdiği bilgiye göre İtalya’dan Hırvatistan’ın Trogir limanına gelen yat buradan ayrıldıktan birkaç sonra tekrar bu limana dönüyor. Tekne daha sonra sırasıyla Hırvatistan’ın Split ve Korcula limanlarına uğradıktan sonra Karadağ’ın Budva limanına ulaşıyor. Tekneden son olarak 2 Eylül 2019’da Adriyatik açıklarında iken sinyal alınırken, daha sonra teknenin AIS cihazının kapatıldığı belirtiliyor.

 

Teknenin bulunduğunda motorlarının açık ve deposunun da tam dolu olduğunu açıklayan yerel polis, Sezgin Yavuz’un Arnavutluk’ta yaşayan akrabalarının bölgeye geleceğini söyledi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi