Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği önceki gün Gine Körfezi’nde kaçırılan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği deniz korsanı saldırısı için bir basın açıklaması yayımladı.

 

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Bostan ve Yönetim Kurulu Genel Sektreteri Zafer Akbulut tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

 

Güvenli denizler istiyoruz

 

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği olarak 23/01/2021 tarihinde Gine körfezinde “M/V MOZART” adlı gemiye yapılan deniz haydutluğu saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden meslektaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı, kaçırılan meslektaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletir en kısa zamanda ailelerine kavuşmalarını diliyoruz.

 

03/12/20202  tarihinde yaptığımız basın açıklamasında da belirtiğimiz gibi Birleşmiş Milletler 02/12/2020 yılı genel kurul toplantısında biz deniz emekcilerini tedarik zincirinin “KİLİT PERSONEL’i olarak belirlemiş ve ilgili alt kuruluşlarına da  üyelerine bu konuda benzer kararlar alınmasını tavsiye etmiştir.

 

ICC (Uluslararası Deniz Ticaret Odası) 2020 yılında 195 olayın meydana geldiğini, 135 personelin rehin alındığını ve olayların yüzde 95’nin bu bölgede meydana geldiğini, haydutların karadan 60 ila 200 deniz mili açığa kadar faaliyet gösterdiklerini bildirmektedir.

 

Sayın yetkililerden talebimiz; Somali örneğinde olduğu gibi, Birleşmiş Milletler kararı ile bölgede ortak deniz gücü oluşturularak güvenli geçişin sağlanması için gerekli girişimlerin yapılmasıdır.

 

Bir kez daha tedarik zincirinin kesintisiz işleyişi için görevlerini özveriyle yapan deniz emekcisi meslekdaşlarımıza geçmiş olsun der, menfur saldırıda hayatını kaybeden meslekdaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

            ZAFER AKBULUT                              İ.ARİF BOSTAN

Ölü yunuslar kıyıya vurdu, uzmandan uyarı geldi Ölü yunuslar kıyıya vurdu, uzmandan uyarı geldi

 Yönetim Kurulu Genel Sekreteri                    Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: Haber Merkezi