Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bazı temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Sondaj Gemisi ile Kıbrıs'ın batısında doğalgaz arama çalışmalarına başlandığını açıkladı. Çavuşoğlu, Türkiye’nin gerekli adımları attığını ve KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda sondaj ve araştırma gemilerinin faaliyetlerine başladığını söyledi.

 

Kıbrıs Türk halkını, eşitliğini ve iradesini yok sayan bir çözümün kabul edilmeyeceğine dikkat çeken Çavuşoğlu, “Yapıcı tutumumuzu sergileyeceğiz ama Kıbrıs Türk halkının, KKTC’nin ve Türkiye’nin haklarını korumak için ne yapılması gerekiyorsa onu da birlikte yapacağız” dedi.

 

 

KKTC Cumhurbaşkanı: Türkiye ile işbirliği içerisindeyiz

 

Tatile gelen İngiliz turist denizde hayatını kaybetti Tatile gelen İngiliz turist denizde hayatını kaybetti

Sondaj gemilerinin görevlerini ifa etmeye başladıklarını vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, “Haklılığımızın verdiği güçlülükle yolumuza devam edeceğiz. Sahada ve masada güçlü olmaya devam edeceğiz. Sahada güçlü oldukça masada da daha güçlü olacağız" dedi. Akıncı bu faaliyetlerden rahatsızlık duyanlar olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: “Akıncı, bu faaliyetlerden dolayı rahatsızlık duyanlar olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Onlara söylediğimiz şudur; 'Rum tarafı bu girişimleri yaptığınızda neredeydiniz? Onlara ne dediniz veya ne diyeceksiniz? Onlara bir şey yoksa, bizim yaptığımız bir aksiyona karşı bir reaksiyondur aslında. Rumların tavrını dengeleme siyasetidir. Haklarımızı koruma siyasetidir. Bunun da başka bir yolu yoktur. Siz araştıracaksınız, biz de araştıracağız. Kıbrıs Türkleri olarak bu konuda Türkiye ile iş birliği içerisindeyiz.”

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi