Kurulduğu 1962 yılından bu yana klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetleri veren “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” Türk Loydu, 65. Olağan Genel Kurulu, gerçekleşti. Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurula İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi İnşa Sanayicileri Başkanı Murat Kıran, Türk Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

 

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulda divan kurulunun belirlenmesi ile devam etti. Ardından Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Loydu’nun projeleri ve faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı. 2020 yılı faaliyet raporu, bilançoları ve denetim raporları ibre edilirken, 2021 yılı bütçesi de kabul edildi.

 

 

Kıran: Türk Loydu sektörümüzün mihenk taşlarından birisi

 

Genel Kurul’un kapanış konuşmasını İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran yaptı. Türk Loydu’nun ülkenin en kıymetli kurumlarından biri olduğunu belirten Kıran, tüm çalışmaların şeffaf ve ortak akılla yapılması gerektiğini vurguladı.

 

 

Kıran, şunları söyledi; “Bu vakıf, bu ülkenin göz bebeklerinden bir tanesi. Bu böyle 5 - 10 senede oluşmuyor. Bu kurumların kabul edilebilmesi ve olgunluğa erişebilmesi için çok uzun yıllar geçmesi gerekli. Dolayısıyla bu kurum bu sektörün buralara gelmesinde fevkalade önemli bir rol oynamış ve bugün Türk denizciliğin dünya sınırlarında rol alabilmesi için olmaz olmaz kurumlarından birisidir. Alanında çok iyi konumda olan nadir bir müessese. Ülkemiz açısından baktığımızda Türk Loydu, sektörümüzün mihenk taşlarından birisi. Sektörde dünya çapında bir rol alabilmemiz için varlığını devam ettirmesi gereken kurumların başında geliyor. Genel Kurul üyeleri olarak, bu kuruma zarar vermeden günümüz şartlarını göz önünde bulundurmalı ve en iyi şartlarda yürütmeye devam etmeliyiz."

 

 

 

 

 

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi