27 Şubat 1962 yılında kurulan Türkiye’nin alanındaki yegane klaslama, muayene ve belgelendirme kuruluşu Türk Loydu 60'ıncı yılını düzenlediği gece ile kutladı. Sheraton Grand Istanbul’da gerçekleşen geceye İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Sahil Zeki Çakır, Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç, Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Semih Dinçel, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) Başkanı Ufuk Teker, STK temsilcileri, akademisyenler, armatörler ve çok sayıda denizci katıldı.

 

 

Gece, Türk Loydu’nun çalışmalarını ve tanıtımını içeren “film ile başladı. Filmin ardından Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, söz aldı. Türk Loydu’nun kurulduğu günden bu yana dev projelerin kontrollerini sağlayan bir kuruluş olduğunu belirten Melikoğlu, “60. yılımızı kutlarken denizcilik sektöründe onlarca gemi klaslandı ve dünyanın en uzun asma köprülerinde uygunluk değerlendirme hizmeti verildi” dedi.

 

 

‘Geçmişimizle gurur duyarak geleceğimizi inşa edeceğiz’

 

Projelere her geçen gün yenilerinin eklendiğini kaydeden Melikoğlu, “Türk Savunma Sanayii tarafından inşa edilen askeri gemilerin malzemelerinde dahi ürün sertifikasyonu ile donanmanın gurur kaynağı olduk. Yaptığımız çalışmalarla tüm hizmet sektörünün güvenini kazandık. 60. yılı kutlamamız bizler için büyük bir mirastır. Ulusal bir kuruluşun çalışarak neler yapabileceğini gösteriyoruz. Geçmişimizle gurur duyarak geleceğimizi inşa edeceğiz. Burada emeği geçen tüm ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Loydu olarak, el birliği ile çalışarak üstümüze düşen sorumlulukları yerine getireceğiz” diye konuştu.

 

 

Cem Melikoğlu’nun ardından Türk Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç söz aldı. Türk Loydu’nun Türkiye’nin en güzide kuruluşlardan biri olduğuna işaret eden Ergenç, dayanışma içerisinde denizcilik sektörünün çok daha iyi noktalara gelebileceğini ifade etti. Ergenç, konuşmasında birlik-beraberlik vurgusu yaptı.

 

 

Gecenin son konuşmacısı İMEAK DTO Başkanı Salih Zeki Çakır, ise şunları söyledi; “Türk Loydu, denizciliğimizde büyük adımlar atmamızda çok önemli bir kuruluş. Önemli adımlardan sonra, milli bir klas kuruluşu olarak denizciliğimizi ileriye taşıyan Türk Loydu kuruluşuna nice 60. yıllar diliyorum. Büyük aşamalar kat eden bu firma, umuyorum IACS listesine girerek bizleri yeniden gururlandırır. Dünyadaki 100 klas kuruluşundan 10’u burada yer alabiliyor. Türk Loydu umuyorum buraya girerek başarılarını katlar.”

 

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

 

Gecede 60’ıncı yıla özgü yapılan 60 ayrı projenin yayınlandığı bir kısa film gösterisi yapıldı.

 

Yapılan konuşmaların ardından gece gala yemeği ve Sibel Alaş, Jale gibi 90’ların önemli sanatçılarının mini konserleriyle devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi