İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı karma ve video konferans yöntemiyle meclis üyeleri ve komite başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda son konuşmayı 26 Ağustos’da gerçekleşen Türk Armatörler Birliği Genel Kurulu’nda bayrağı devralan Cihan Ergenç yaptı. Meclise yeni Armatörler Birliği Başkanı olarak hitap eden Ergenç, önceki başkan Bedri İnce’yi düzenledikleri ilk toplantıda onursal başkan olarak ilan ettiklerini aktardı.

 

‘Değişimleri değerlendirmek istiyoruz’

 

Konuşmasına, “Genç, dinamik ve güzel bir ekip kurduk” diyerek başlayan Ergenç, Armatörler Birliği’ni DTO ile ilişkilerinde üst seviyelere taşıyarak yola devam edeceklerini belirtti. Dünyada bir değişim yaşandığını ve bunun denizcilik, idari, teknoloji boyutu olduğunu dile getiren Ergenç, “Bizde Türk Amatörler Birliği olarak bu ve bu tarz bütün değişimleri sonuna kadar değerlendirmek istiyoruz” dedi.

 

‘Enerjimizi boşa harcamadan geleceğe bakmalıyız’

 

Sektörün en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunun altını çizen Ergenç, “Bunu Armatörler Birliğini kastetmiyorum. Sektörün bütünü itibariyle özünde, sözünde birlik beraberliğin altını çizerek, en azında Türk Armatörler Birliği olarak yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Kavganın, tartışmanın hiç kimseye faydası yok. Bu güne kadar olduğunu da görmedim. Geçmişi konuşarak hiçbir yere gidilemeyeceğini, hatta bana göre bugün bile artık geçtiğini düşünüyorum. Bizler artık enerjimizi boşa harcamadan geleceğe bakmalıyız. Geleceğe odaklanmalıyız. Bir günü bir ayı değil, bir yılı değil, 10 yılları hedeflemeliyiz. Dünya çok hızlı değişiyor. Son zamanlarda armatörlere çok ciddi kurallar geldi. Yeni gelen gazla ilgili kurallar birden fazla. Ben ona yeni dünya denizcilik düzeni diyorum. Gerçekten bizleri eritecek tipten. Ve satranç gibi o kadar güzel oynuyorlar ki… Ben armatörlüğe 1990 yılında başladım. 10 tane sertifikamız vardı. Şu anda 150’yi buldu” diye konuştu.

 

Türk denizciliğinin en büyük sorunu eğitim

 

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

Türk denizcilik camiasının en büyük sorununun eğitim olduğuna dikkat çeken Ergenç, “Bunu üniversitelerimizden başlayarak kendi komitelerimiz ve Armatörler Birliği ile kendi standardımızı yükseltme mecburiyetindeyiz. Çok zor günler bizleri bekliyor. Biz Armatörler Birliği olarak yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Standart veya idare ederim mantığıyla gemi işletmeciliğinde artık git gide yolun daraldığını ve artık kapanacağını görmemiz lazım. Bizim rakiplerimiz artık Norveç armatörleri olmalı, Yunan armatörler olmalı. ISO 45.000 standartlarına kendimizi hazırlamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

En iyi hizmeti yapacağımıza inanıyorum

 

Armatörler Birliği’nin 30’a yakın projesi olduğunu ve yuvarlak masa programı ile ilgili çalışmaları olduğunu aktaran Ergenç, şöyle devam etti; “Güzel projelere imza atacağımızı düşünüyorum. Genç, dinamik, liyakatlı, güvendiğim bir ekibim var. Armatörler Birliği olarak bugüne kadar hep doğruları yaptık, bundan sonra da öyle olacak. Liyakatiyle, adaletiyle, her şeyden önce ülke menfaatleri, sonra sektörün menfaatleri doğrultusunda hep doğruları yaptık… Ekip olarak çatı örgütümüz Deniz Ticaret Odası’yla diğer STK’larla her türlü işbirliği yaparak, liyakatli, genç Türk Armatörler Birliği ekibiyle Türk denizciliğine en iyi hizmeti yapacağımıza inanıyorum, biliyorum ve sizlere de söz veriyorum.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi