Gine Körfezi'ndeki seyri sırasında silahlı korsanların saldırısına uğrayan Liberya bayraklı Mozart isimli geminin kaçırılan 15 Türk mürettebatının kurtarıldığı belirtildi. 

 

İngiltere merkezli Boden Denizcilik işletmesindeki Mozart isimli gemiden kaçırılan 15 Türk mürettebatı Almanya'nın Hamburg kentinde yürütülen çalışmalar sonucunda teslim alındı. Denizcilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

Gemiler rotasını değiştirdi, karbon emisyonları hızla arttı Gemiler rotasını değiştirdi, karbon emisyonları hızla arttı

28 Ocak tarihinde korsanlarla kurulan ilk temasın ardından bugün kurtarılan denizcilerin 2-3 gün içinde İstanbul'a doğru yola çıkacağı belirtiliyor.

 

Boden Denizcilik Genel Müdürü: Personelimizi geri aldık

 

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, CNN TÜRK canlı yayınında 15 Türk denizcinin kurtarıldığını duyurdu.

 

Denizcilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Karsan, şunları söyledi; "Sağ salim kurtardık, inanır mısınız 3 haftadır doğru dürüst uyumadık. 15 personel sağ sağlim teslim alındı. Stresli bir dönemdi bizim sessiz kalmamız gerekiyordu görüşmelerin sağlıklı ilerlemesi adına. Biz sorumluluğumuzu yerine getirip personelimizi geri aldık. 15'inin de sağlıkları yerinde. Bu süreç içerisinde ailelere psikolojik destek sağlandı. Aileler şu anda çok mutlular eşlerinin kardeşlerinin gelmelerini bekliyorlar. Sağlık kontrolleri ve Covid-19 testleri olacak. Hükümetimize de teşekkür etmek istiyorum. Bize her konuda destek verdiler. Şu an hala Nijerya'dalar. Orada tutuluyorlardı şu an itibarıyla ekiplerimiz tarafından teslim alınmış durumdalar. O bölgede bu eylemler para elde etmek için yapılıyor. Şirket olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik."

 

Ne olmuştu?

 

Boden Denizcilik işletmesindeki Liberya bayraklı Mozart isimli gemi 23 Ocak saat 10.36'da silahlı korsanların saldırısa uğramıştı.

 

Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açıklarında gerçekleşen saldırı sonucunda geminin ikinci mühendisi Azerbaycan vatanşadığı Farman Ismayılov yaşamını yitirmiş ve gemi mürettebatı 15 Türk denizci ise kaçırılmıştı. 

 

Denizcilerin kaçırılmasının ardından korsanlarla ilk temas 28 Ocak tarihinde kurulmuştu. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi