Türk bilim insanları, 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında kutup biyoçeşitliliğinden canlı bilimlerine, ekolojiden deniz bilimlerine kadır farklı alanlardaki çalışmalarını beyaz kıtaya taşıdı.

 

“Bilim ve barış kıtası” adını verdikleri Antarktika, böylece Türk bilim insanlarının araştırma sahasına dönüştü.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (PolRec) koordinesinde düzenlenen 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamındaki Türk ekibinin çalışmaları devam ediyor.

Türk Bilim Kampı'nın kurulacağı adaya doğu yol aldılar

 

Beyaz Kıta’nın King George Adası’ndan yola çıkan Türk ekip, buz parçalarının çevrelediği Gerlache Boğazı ile Lemaire Kanalı’ndan gerecek Türk Bilim Kampı’nın kurulacağı Horseshoe Adası’na doğru yol aldı. 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne katılan bilim insanları, kutup biyoçeşitliliği, canlı bilimleri, ekoloji ve deniz bilimleri gibi farklı alanlardaki çalışmalarını "beyaz kıtaya" taşıdı. "Bilim ve barış kıtası" diye adlandırılan Antarktika, böylece Türk bilim insanlarının araştırmalarına laboratuvar oldu.

Araştırma projeleri için rotaları üzerindeki deniz sularından, karadan ve kıtadaki canlılardan örnekler alan bilim insanları, Antarktika'nın soğuğunda ve zorlu coğrafyasında araştırmalarını sürdürdü.

 

 

Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor Singapur 'dünyanın en iyi denizcilik şehri' unvanını koruyor

Editör: Haber Merkezi