Dünya çapında hızla yayılan ve ekonomik olarak büyük düşüşlere yol açan Covid-19 pandemisiyle ilgili mücadele büyüyor. Türk denizcilik sektörünün en saygın kurumlarından Türk Armatörler Birliği, salgına karşı üyelerini tek tek arayıp ve Web sitesi üzerinden “Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz” bölümü ile 24 saat sektöre destek vermeye başladı.

 

Türk Armatörler Birliği Mükemmeliyet Merkezi'ne iletilen tüm bu bilgiler İcra Kurulu tarafından değerlendirilerek, Covid-19 tedbirleri kapsamında yaşanan güçlüklerin makul bir şekilde çözüme kavuşturulması için çaba sarfediliyor.

 

Türk Armatörler Birliği, ayrıca Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından Covid-19 kapsamında oluşturulmuş bir e-room'da yer alarak tüm ülkelerin uygulamalarını takip edip üyelerine aktarıyor ve Web sitesinde yayınladığı tüm bu bilgilerle sektörün faydalanmasını sağlıyor.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ile doğrudan temas noktası oluşturan Birlik, gemilerden gelen soruları çözümlemek için doğrudan Genel Müdürlüğe iletiyor.

 

Uluslararası birçok kuruluşun gemilerde alınması gereken tedbirlerle ilgili üyelerini bilgilendiren Türk Armatörler Birliği, eksikliklerin tamamlanması için tavsiye mektubu hazırlıyor. Birlik aynı zamanda farklı bakanlıklar tarafından yayımlanmış olan genelgelerden bir özümseme yaparak sektöre dağıtıp karşılaşın sorunların çözümüne ilişkin sadece bakanlık ile değil, bakanlık nezdindeki tüm kamu kurumlarına sorunları iletecek.

 

Gemilerde çalışan gemi insanlarının psikolojilerinin sağlam tutulması ve ailelerine destek için şirket bünyesinde bir gemi adamı aile destek noktası kurulmasını öneriyor. Tüm çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığını koruyarak ailelerini Covid-19 salgınından uzak tutmayı hedefleyen Türk Armatörler Birliği, sorunlarla ilgilenmek üzere tüm hazırlığını tamamladı.

 

7DENİZ

Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde

Editör: Haber Merkezi