1939 yılında Karaköy’deki Galata Kefeli Hüseyin Han’da kurulan Türk Armatörler Birliği 80. yılı dolayısıyla basın bülteni yayınlandı. Başkan Ahmet Bedri İnce tarafından yayınlanan bültende, kurumun Türk denizciliğinin gelişmesinde ve deniz taşımacılığı filosunun dünyada 15. sıraya yükselmesinde büyük çaba sahibi olduğu belirtildi.

IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar

 

Sektörün en önemli kuruluşlarından biri olan Türk Armatörler Birliği’nin 80 yıllık mazisine 18 başkanın yön verdiği belirtilen açıklama şöyle devam ediyor: “Başkanlarımızdan rahmetli Ziya Kalkavan Bey ve rahmetli Şadan Kalkavan Bey 40 yıllık hizmet süreleriyle en uzun hizmet veren başkanlarımız olmuştur. Bu vesileyle geçmişte sektörümüze hizmet vermiş ve ebediyete ulaşmış tüm başkanlarımızı ve çok değerli üyelerimizi rahmetle anıyoruz.

 

Türk Armatörler Birliğinin en önemli hedefi her zaman elbirliğiyle sektörümüzü dünyada haklı bir yere getirmek olmuştur. Bu birlik ve beraberlikten aldığımız güç ile önümüzdeki yıllarda da sektörümüz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerimizi yetiştireceğiz. Sektörümüzü teknolojik gelişimiyle, rekabet gücüyle, kurumsallaşma yönündeki dönüşümleriyle geleceğe hazırlayacağız. Bilgi ve inovasyon gücümüzü araştırma altyapımızı geliştirerek artıracağız. Sektörümüzde sinerjik yapıyı daha güçlü kılacağız. Bütün bunlarla birlikte sektörümüzü geleceğe hazırlayacağız.

 

Bu vesileyle 2019 yılı sonunda 80 yılını dolduran Türk Armatörler Birliği tüm üyeleriyle birlikte yeni yılınızı kutlar,2020’nin ve gelecek yılların sağlık, mutluluk ve başarıla rla geçmesini temenni eder."

 

7DENİZ

 

 

Editör: Haber Merkezi