Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’daki orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, şunları söyledi: Dalaman’da zirai tarladan çıkan bir yangın. Kayadibi mahallesinde ilerlemesi devam ediyordu. Bu ilerleme durdu. Göcek, kepez ve taşbaşı mahallelerinde ilerlemeler dün itibariyle devam etti.Tabi ki tedbir amaçlı kepez ve taşbaşı mahallelerini boşaltmıştık. Şu an itibariyle mahalleye geri dönüş başladı. Vatandaş yine evlere dönmüş oldu.

 

 

Ben yurt dışındaydım. İlk çıkış saatinden itibaren takip ettim. Bu yangın çok büyük bir yangın olmamakla birlikte yerleşim yerlerini tehdit ettiği için ciddiye aldığımız bir yangındı. Biliyorsunuz akşsam saatinde helikopter uçuşu olmuyor. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber helikopterler çalışmaya katıldı. Ve hala devam ettiriyorlar.Can ve mal kaybımız yok. Sadece içinde kimsenin kalmadığı bir butik otel etkilenmiş gözüküyor.

 

 

Dalaman ilçesi yakınlarında dün saat 15.10’da çıkan orman yangını sonrası harekete geçen Muğla Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki orman yangınlarıyla mücadele ekipleri, 13 dakika sonra Karaağaç mevkisi Kızılçam Koru Ormanları’nın bulunduğu alandaki alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yangın sonrası bölgeye ulaşan 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle söndürme çalışmalarını gece boyu sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla hava araçları da bölgede çalışmalara yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda helikopter yangına havadan müdahale ediyor.

 

 

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangında, faaliyette olmayan bir butik otelin tahliye edildiği, söndürme çalışmalarına katılan bir arazözün yandığı, bazı iş makinelerinin zarar gördüğü öğrenildi. Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye ilçesine kadar yayılan yangınla ilgili oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yönetiyor.

 

 

Alevler Göcek’e ulaştı

 

Karacaağaç Mahallesi’nde başlayan yangın nedeniyle komşu Kayadibi ve Taşlıca mahalleleri boşaltıldı. Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anonslar yaparak alevlerin tehdit ettiği mahalle sakinlerinden evlerini boşaltmalarını istedi. Ekiplerin çalışmasıyla her iki mahalledeki 34 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Bunun üzerine mahalle sakinleri taşıyabildikleri eşyalarını traktörlerine ve kamyonetlerine yükleyerek bölgeden uzaklaştı. Bazı vatandaşlar da ahırlarda bulunan hayvanlarını güvenli bölgelere götürdü.Yangın, Fethiye’ye bağlı Taşbaşı ve Gökçeovacık ile turistik Göcek Mahallesi’ne kadar ulaştı. Bölgeden yükselen dumanlar Göcek’te gökyüzünü kapladı.

 

 

Yangının çıkış nedenin belirlenmesi için özel ekip oluşturuldu

 

Öte yandan, yangının çıkış nedenin tespit edilmesi için Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nca 20 kişilik özel ekip oluşturuldu. Yangın 300 hektarlık alanda etkili olurken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bugün sabah saatlerinde bölgeye gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

 

Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi Çanakkale Boğazı'nda arızalanan gemi limana çekildi

 

Deprem de oldu

 

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Muğla’nın Fethiye ilçesinde saat 21.58’de 3,7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem çevre ilçelerden de hissedildi.

 

 

17 saat sonra yangın kontrol altına alınabildi

 

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün saat 15.00 sıralarında çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangını, bugün saat 08.00 sıralarında, yaklaşık 17 saat sonra kontrol altına alındı. İlçeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını, söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Pakdemirli, yangının 350 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi