Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Tuna Nehri’nde Güney Koreli turistleri taşıyan bir eğlence teknesi başka bir tekne ile çarpıştı. Teknenin çarpışmanın ardından batması sonucunda 7 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi ise kayıp.

 

Kaza, dün akşam yerel saat ile saat 22.00 sıralarında şehrin ünlü Zincir Köprüsü ve Margaret Köprüsü arasında meydana geldi.

 

Macar parlamento binasına yakın bir noktada batan teknede bulunan 7 Güney Koreli turist hayatını kaybetti, kaybolan 19 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Acil servis sözcüsü Pal Gyorfi, kurtarılan 7 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. 

 

33 Güney Koreli turisti taşıyordu

 

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, eğlence teknesinin başka bir tekneyle çarpıştığı sırada içinde 33 Güney Korelinin bulunduğunu, 26 metrelik teknenin ayrıca 2 Macar mürettebatının bulunduğunu bildirdi.

 

 

Güney Kore Macaristan’a ekip göndermeyi planlıyor 

 

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in yardım çalışmaları için tüm kaynakların kullanılması çağrısı yaptı.

 

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, kayıp vatandaşları için Macaristan’a bir ekip göndermeyi planladıklarını duyurdu.

 

Kurtarma ekipleri zaman ilerledikçe nehre düşenlerin akıntılar nedeniyle daha uzaklara taşınacağı ve bu yüzden hayatta kalma şanslarının azalacağı uyarısında bulunuyor.

 

Tüm gemi trafiği arama kurtarma çalışmaları için durduruldu

 

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

Reuters ajansı, Tuna Nehri’nde Budapeşte'nin güneyindeki tüm gemi trafiğinin de arama kurtarma çalışmaları nedeniyle durdurulduğunu yazdı.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi