Türk denizcilik sektörünün eğitim alanında faaliyet yürüten Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) 2019 Yılı Mali Genel Kurulu, 2020 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu ve Vakıf Senedi Değişikliği Müzakeresi pandemiye rağmen yoğun katılım ile gerçekleşti. Sosyal mesafa kurallarına uygun olarak düzenlenen Genel Kurul'a, İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, TURMEPA Başkanı ve İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Murat Kıran, Kıran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Kıran ve denizcilik sektöründen çok sayıda önemli isim katıldı. 

 

 

Piri Reis Üniversitesi Hazırlık Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen Genel Kurul, TÜDEV Genel Kurulu, Divan Kurulu’nun seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Toplantıda, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 2019 ve 2020 yılları faaliyet raporları ile Vakıf Senedi Değişikliği hakkında üyeleri bilgilendirdi. 

 

 

Vakıf Senedi Değişikliği

 

2019 ve 2020 yılları Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyetlerinin ibrasının ardından TÜDEV Vakıf Senedi Değişikliği teklifi müzakerenin ardından oybirliğiyle kabul edildi.

 

Vakıf Senedi değişikliği ile İMEAK DTO ile TÜDEV arasında var olan yakın bağ bir kez daha vurgulandı ve daha da kuvvetlendirildi. TÜDEV’in karar organı olan Yönetim Kurulu’nda, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın kontrolü daha da güçlendirildi.

 

Yeni Vakıf Senedi’nde, yazım dili ve anlam, mevzuat, makama bağlı üyeler ve Deniz Ticaret Odası ile TÜDEV bağı olmak üzere 4 ana başlıkta değişiklikler gerçekleştirildi.

 

Deniz Ticaret Odası ile TÜDEV bağına ilişkin olarak Vakıf Senedi’nin 9 B/a maddesinde yapılan değişiklikle, TÜDEV Yönetim Kurulunun oluşturulmasında Deniz Ticaret Odasının teklif ettiği üye sayısı 3’den 6’ya çıkarılıp, 9 asıl üyeden 6’sının DTO tarafından Meclis üyeleri arasından belirlenmesi sağlandı.

 

 

Yeni Yönetim

 

IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak

Eski yönetimin yer aldığı tek listeyle gidilen oylama sonucu 2021-2023 dönemi TÜDEV Yönetim Kurulu şu şekilde belirlendi:

 

TÜDEV Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Tamer Kıran (205 oy), Eser Bayraktar (182 oy), Ahmet Can Bozkurt (205 oy), Hakan Çendik (205 oy), Ümit Sandıkçı (205 oy), Zeynep Pınar Kalkavan Sesel (205 oy).

 

Vakıf Senedi Madde 9-B-a gereğince İMEAK DTO’nun Bildirdiği Asıl Üyeler: Cihat Yavuz Güler (205 oy), Kasım İnandı (205 oy), Serhat Barış Türkmen (205 oy).

 

TÜDEV Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Yalçın Akın (205 oy), Şevki Semih Ege (205 oy), Fuat Ersoy Eroğlu (205 oy), Adem Kocadağ (205 oy), Müge Üner Rızvani (205 oy), Tolga Tomba (205 oy)

 

Vakıf Senedi Madde 9-B-a gereğince İMEAK DTO’nun Bildirdiği Yedek Üyeler: Mustafa Aslan (205 oy), Selahattin Cem Burçkin (205 oy), Hüseyin Mengi (205 oy).

 

TÜDEV Denetim Kurulu Asıl Üyeleri: Mehmet Sadi İnce (205 oy), Ahmet Aygün Özgen (205 oy), Şükrü Fazıl Uzun (205 oy).

 

TÜDEV Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Sefer Süheyl Demirtaş (205 oy), Korkut Omur (205 oy), Yorgo Saris (205 oy).

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi