Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Olağan Mütevelli Genel Kurulu gerçekleştirildi. 142 delegenin oy kullandığı genel kurulda yapılan görev dağılımı sonrasında, yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına Tamer Kıran, 2. Başkanlığına Eser Bayraktar, Genel Sekreterliğine Barış Türkmen, ve Saymanlığa ise Ümit Sandıkçı seçildi. Yanı sıra yönetim kurulunda yer alan diğer isimler ise Ahmet Can Bozkurt, Abdulvahit Şimşek, Hakan Cendik, Zeynep Pınar Kalkavan ve Kasım İnandı oldu.   

 

TÜDEV Genel Merkezi’nde gerçekleşen kurula İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ile eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ile eski ve yeni meclis üyeleri, Pirireis Üniversitesi Rektörü Oral Erdoğan, TÜDEV kurucularından Eşref Cerrahoğlu, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Eski DTO Meclis Başkanı Erol Yücel, Türk Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, TÜDEV ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Kurucu Üyesi Cengiz Kaptanoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

 

 

Olağan Mütevelli Genel Kurulu’nda kongre divanının belirlenmesinden sonra gündem maddelerine uygun olarak ilk önce faaliyet raporunun okunmasıyla başlandı.

 

Faaliyet raporunu okuyan TÜDEV Başkanı Süalp Ömer Ürkmez, 1992 yılında çoğunluğu armatör olan 52 kurucu üye tarafından kurulan TÜDEV’in, kuruluş amacının Türk denizciliğine hizmet eden elemanlar yetiştirilmesi ve meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğuna işaret etti. Ürkmez, TÜDEV’in özellikle eğitim alanında İTÜ Denizcilik Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, RTE Üniversitesi’ne hem madda hem de ayni destek yardımlarında bulunduğunu kaydetti.

 

Ürkmez, TÜDEV’in 2017-2018 yılı faaliyet raporunu okumasının ardından Denetim Kurulu Faaliyet raporları paylaşıldı. 

 

'Ankara’nın gündeminde olmamız lazım'

 

TÜDEV Genel Kurulu'nda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TÜDEV'in kuruluşunu çok iyi hatırlayan biri olduğunu belirterek, sektörün zor günler yaşadığını ve 1992'de kurulan vakfa 2006 yılında hizmet imkanı geldiğini kaydetti. TÜDEV’de üç dönem hizmet ettiğine işaret eden Kıran, şöyle devam etti: "Türk Deniz Ticaret filosuna bakın denizde çalışan insanların çoğu TÜDEV mezunudur. TÜDEV bu sektöre büyük hizmet etmiştir ve hizmet etmeye devam etmektedir. TÜDEV ne zaman maddi olarak sıkıntıya düştü? Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile sıkıntıya düştü. Arsa al, bina yap, burs ver… Bunlar üstüste bugüne kadar geldi. Her insanın iş hayatında yapabileceği gibi benim şu anda düşündüğüm Samsun gemisinin alımıyla maddi anlamda sıkıntısı zirveye çıktı. Samsun gemisini kaldırmasının mümkünü yoktu. TÜDEV’in Piri Reis Üniversitesi ile birlikte sıkıntısı had safhaya çıktı. TÜDEV’in sıkıntılarını çözeriz dedik. TÜDEV gemiyi iade etti. İadenin ardından çocukların staj konusu için çalışmamız lazım. Öğrenci stajını talep edecek odaya gelecek, armatör aynısı gibi stajyer talep edecek. Bunlar eşleşecek. Her yıl staj talebi gelecek. O zaman armatörümüzün performansını görecek. Staj yaptıramazsak öğrenciler ehliyetlerini alamayacak. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ankara gittiğimizde Ankara’nın gündeminde olmadığımızı görüyoruz. Ankara’nın gündeminde olmamız lazım."

 

Kıran: Genel kurulu siyasi arenaya çevirmeyelim

 

Seçime geçmeden önce ikinci kez söz alan Kıran, "Seçimin ertesi gününden itibaren omuzlarımda çok ağır bir yük var. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bunun maddi bir karşılığı yok. Manevi olarak çalışıyoruz. Bu işi yaparken yanlız değilim. Yönetim kurulumuz, komisyonlarımız var. Başkanlık makamı olarak işler sonunda bize geliyor. Sektörün başkanı olmak zorundayım. Ankara'da varlığımızın artması için bir arada olmamız lazım. Aksi halde ben doğru yapmış olmam. Ben ve ekibim bildiğimiz doğruları söyleyip yapacağız. Gelin hep birlikte çalışalım, uğraşalım. İbra etmeyenler oldu. Benim arzum burayı siyasi arenaya çevirmeyelim. Çok ciddi bir ekip var. Çok çalışan bir ekibimiz var. Herkes bir tarafından tutmuş bir şey üretmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

 

Yönetim ve Denetim Kurulu ibra edildi

 

Tamer Kıran’ın konuşmasının ardından TÜDEV’in 2017-2018 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu ibra oylamasına geçildi. Yapılan oylamada 2017 ve 2018 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu oy çokluğuyla ibra edildi.

 

2018 bütçesini ibra etmeyenler

 

Denizkızı Kongresi’ne hazırlanan DÖDER’den destek çağrısı Denizkızı Kongresi’ne hazırlanan DÖDER’den destek çağrısı

Yapılan oylamada 2018 yılı bütçesini ibra etmeyen isimler oldu. Bu isimler Cenk Kaptanoğlu, Sadan Kaptanoğlu, Cengiz Kaptanoğlu, Yusuf Sertkaya, Hakan Çentik, Kerim Kalafatoğlu ve Salih Zeki Çakır. 

 

Genel Sekreterliğe Türkmen seçildi 

 

TÜDEV Genel Kurulu’nda oy birliğiyle belirlenen yeni listenin en genç üyelerinden biri olan Serhat Barış Türkmen Genel Sekreterliğe seçildi. Türkmen, çıktıkları bu yolda iyi işler yapacaklarına büyük inanç duyduğunu belirterek oy vermiş herkese teşekkürlerini söyledi.

 

 

142 delegenin oy kullandığı TÜDEV Yönetim Kurulu'nun yeni listesinde yer alan isimler şöyle:

 

TÜDEV Yönetim Kurulu Asil üyeler 

 

Tamer Kıran

Eser Bayraktar

Ümit Sandıkçı

Zeynep Pınar Kalkavan Sesel

Ahmet Can Bozkurt

Abdulvahit Şimşek

 

Deniz Ticaret Odası'nın belirlediği asil üyeler

 

Hakan Çendik

Kasım İnandı

Barış Türkmen

 

TÜDEV Yönetim Kurulu yedek üyeler

Orkun Özek

Yavuz Cihad Güler

Adem Kocadağ

Yalçın Akın

Müge Üner Rızvani

Şevki Semih Ege

IMEAK Deniz ticaret odasının Belirlediği Yedek üyeler

Hüseyin Mengi

Selahattin Cem Burçkin

Mustafa Aslan 

TÜDEV Denetim Kurulu Asil Üyeler

Ahmet Aygün Özgen

Emin Eminoğlu

Yılmaz Onur

TÜDEV Denetim Kurulu Yedek Üyeler

Korkut Omur

Sühely Demirtaş

Tolga Tomba

 

7 Deniz (ÖZEL) 

Editör: Haber Merkezi