Türk Deniz Eğitim Vakfi (TÜDEV)’in gerçekleşen Olağan Mütevelli Genel Kurulu’nda, TÜDEV Başkanı Süalp Ömer Ürkmez’in faaliyet raporunu okumasına ilişkin katılımcılardan Kerim Kalafatoğlu, Katar ile imzalanan kontratın gelirinin üniversite için kullanılıp kullanılmayacağını sormasının ardından gerginlik yaşandı. Kalafatoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan Ürkmez, “Ben her türlü hesabı veririm. Bana hiç kimse hırsız diyemez. Bir emek verdim. Bunlara da izin vermem” diye konuştu.

 

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

TÜDEV’in Tuzla’da bulunan genel merkezinde gerçekleşen genel kurulda çok sayıda kişi söz aldı. Salih Zeki Çakır'ın ardından konuşan TÜDEV ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Kurucu Üyesi Cengiz Kaptanoğlu, beyanlarda tarafgir olunduğunu kaydederek, “Ama Allah biliyor. Burdan sesler geldi. O sesler isterdim ki doğru olsun. Kaptanoğlu düşmanlığı size hiç bir şey kazandırmaz. Çünkü bizim gönlümüzün kapıları açık. Sözümüz dilimizin ucunda. Hiçbir gizlisi ve saklısı olmayan aileyiz” dedi.

 

Kaptanoğlu’ndan Kıran’a destek

 

Türk denizciliğinde çok sayıda mevkide yer aldığının ve görevini itinayle yerine getirdiğini dile getiren Kaptanoğlu, Tamer Kıran’ın büyük emek vererek çalıştığını belirterek, “O ne görev verirse, ne isterse onu yaparız, çalışırız” dedi.

 

Kaptanoğlu: "Dedikoduları, yanlışları yok etmemiz lazım. Yarınımızı iyi tutabilmek, mevcut yönetim ve yeni arkadaşlarında daha rahat edebilmesi, yanlışın giderilmesi, Katar meselesi, üniversitenin yapımı ve harcanan paralar, deniz turizm şirketi ile olan ilişkileri dahil bunların hepsi incelensin. Tuzla dedikodu kaynıyor. Dedikodudan kurtulun. İnanıyorum yeni başkan bütün sorunları çözecek. Daha iyi günlere hep birlikte hep beraberce gidelim" diye konuştu. 

 

Katar ile imzalanan kontrattaki gelir üniversite için mi kullanılacak?

 

Ardından söz alan ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, faaliyet raporunu sunan TÜDEV Başkanı Süalp Ömer Ürkmez’in konuşmasının bir yerinde Katar ile yapılan işten bahsederek imzalanan milyonlarca liralık kontratın TÜDEV tarafından mı Piri Reis Üniversitesi tarafından mı imzalanıp imzalanmadığını sordu. Ardından Üniversite yanıtını alan Kalafatoğlu, imzalanan 55 milyar Euro’luk bedelin üniversite için kullanılacak bir bedel olup olmadığın sordu. Ayrıca komisyona aktarılan parayla ilgili değerlendirmede bulunan Kalafatoğlu, “Hiçbir üniversitenin yaptığı için komisyon ödediğini duymadım. Bildiğim kadarıyla ciddi bir komisyon. Biz ticari şirketlerin bile yaptığımız işlerde ödediğimiz komisyonlar yüzde 3 ile 5’tir. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunu öğrenmek istiyorum. Üniversitenin neden komisyon ödemeye mahkum edildiğini öğrenmek istiyorum” diye sordu.

 

Ürkmez ile Kalafatoğlu arasında polemik

 

Ardından söz alan TÜDEV Başkanı Ürkmez, Kalafatoğlu’na seslenerek “Sen benimle rakip misin? Katar’da seninle bir yerde çalışıyoruz muyuz? Rakip miyiz? Sizin söylediğiniz bilgiler yanlış. Üniversitenin kayıtlarında bu işin nasıl olduğu var. Okursunuz öğrenirsiniz. Bu bir hizmet meselesidir. Asıl nedeninin bu olduğunu düşünmüyorum. Sorumu da sordum anlamamazlığa geldi… Böyle bir işi yapanın ben heykelini dikerim. Verdiğiniz bilgiler yanlış. Üniversitemizin hesabında hepsi mevcut. Ben her türlü hesabı veririm. Bana hiç kimse hırsız diyemez. Hiç kimse diyemez. Bir emek verdim. Emekle getirdim onu buraya. Bunlara da izin vermem. Cengiz bey ibra etmeyecekmiş. Etmesin. Benim için önemli değil. Çıksın bütün hesaplar görülsün. İbra etmeyin benim için hiç önemli değil. Sizi yaptığımız hizmetler rahatsız ediyorsa, daha iyisini yaparsınız hepimiz alkışlarız. Buna üniversitemizi, vakfımızı bulaştırmayın. Kutsaldır bulaştırmayın. Ben herkesin hakkını doğrusuyla veririm. Hizmet yapmış insanı da unutmam.

 

7 Deniz (ÖZEL) 

Editör: Haber Merkezi