TÜDEV yönetim kurulunca 27 Aralık 2018’de gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında, 15 Şubat’ta yapılması planlanan TÜDEV Seçimli Genel Kurulu 22 Şubat’a ertelendi.

 

Çoğunluk sağlanamamasından dolayı ertelenen genel kurul Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’da bulunan Hazırlık Kampüsü’nde gerçekleşecek.

 

Ağustos ayındaki genel toplandı TÜDEV ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, TÜDEV yönetiminin yaptıklarının kabul edilemez olduğunu belirterek, seçim çağrısında bulunmuştu.

 

İMEAK DTO’nun yıllardır gelirinin büyük bir kısmını TÜDEV’e bağışlamasından dolayı mütevelli heyeti olduklarını ve bu sayede kontrolü sağlayabildiklerini kaydeden Kıran, TÜDEV yönetiminin ne yaptığının sorulduğunu belirterek, “Bekliyorum. Ne olacağını görelim. 60 imza toplayıp TÜDEV’i olağanüstü genel kurula davet edebilirim. Ama yapmak istemiyorum. Olağan mali kurulda yönetim kurulu bir karar alsın, olağanüstü seçimli genel kurula çevirsin. Bizde gidelim listemizi koyalım, alalım. Olması gerekeni, şık olanı bu. Ben böyle dedikçe TÜDEV yönetim kurulundan aynı tepkiyi alamıyorum” şeklinde değerlendirmişti.

Kıran: 60 imzayı toplamak 1 saatimizi almaz

 

Uraloğlu: Ülkemize daha çok yatırım yapmalıyız Uraloğlu: Ülkemize daha çok yatırım yapmalıyız

Kıran en kısa zamanda TÜDEV’in seçimli olağanüstü genel kurula götürülmesini önermiş ve şöyle devam etmişti: “Ve bu işi bu şekilde güzellikle, dostlukla halledelim. Yok, yapmayacağız diyorsanız, bizim için bir tek şey kalıyor. 60 imzayı toplamak. Bu da bir saatimizi almaz.”

Editör: Haber Merkezi