Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı Liseliler yük gemileri için hidrolik sistemli köprü tasarladı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD unsurları, Doğu Akdeniz’de ortak çalışabilirliği artırmaya yönelik kapsamlı eğitimler gerçekleştirecek.

 

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin, İtalya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'yle de ortak eğitim gerçekleştireceği belirtildi. Milli Savunma kaynakları, TCG Gemlik gemisi ile Einsenhower uçak gemisinin bugün Doğu Akdeniz'de eğitim yapacağını açıkladı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ABD ordusunun ortak eğitimlerinin, 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde genişletilmiş şekilde devam edeceği, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçakların da ortak eğitim faaliyetlerine katılacağı belirtiliyor.

 

Dwight D. Eisenhower uçak gemisi, mart başında Fas Deniz Kuvvetleri'yle ortak eğitimin ardından 8 Mart günü Cebelitarık Boğazı'ndan Akdeniz'e girmiş ve İtalya'yla ortak eğitim tatbikatı yapmıştı.

 

Gemi, İtalya'nın ardından Yunanistan'la da benzer bir eğitim gerçekleştirdi.

 

Türkiye'yle yapılacak eğitime de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan fırkateynler ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakların katılacağı belirtildi.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi