Fransa merkezli çok uluslu petrol şirketi Total, sera gazı emisyonlarını azaltmak için 4 adet LNG yakıtlı Aframax tipi gemi kiraladı.

 

Şirket tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, her biri 110.000 ton ham petrol veya rafine ürün kapasiteli gemilerin 2023 yılında teslim alınarak Total'in filosuna katılacağı duyuruldu. 

 

Gemiler, emisyonları azaltmak için LNG tahrik teknolojileri ile tasarlandı. Bu, Sera Gazlarında, geleneksel gemilere kıyasla gemi başına yılda 5.000 tonun üzerinde önemli bir düşüş sağlar.

 

Sıfır karbon hedefine katkıda bulunacak

 

Bu kiralama sözleşmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Total Başkan Yardımcısı Luc Gillet, kiralama sözleşmenin çevre duyarlılıklarıyla ilgili olduğuna işaret ederek, "2050 yılına kadar veya öncesinde net sıfır karbon hedefimize katkıda bulunacak. Bu sözleşme yılın başlarında imzalanan ve 2022'de teslim edilecek iki LNG ile çalışan VLCC sözleşmesini takip ediyor. Deniz yakıtı olarak LNG, nakliye faaliyetlerimizin karbon ayak izini azaltmak için en iyi çözüm olmaya devam ediyor".dedi.

 

LNG ile çalışan bu dört gemi için LNG tedariği, Total'in dünya çapındaki yakıt ikmal faaliyetlerinden sorumlu özel iş birimi olan Total Marine Fuels Global Solutions tarafından sağlanacak.

 

Her tanker, 12 kargo tankı ile 250 metre uzunluğunda olacak ve 110.000 DWT taşıma kapasitesine sahip olacak.

AB'nin Kızıldeniz güvenlik misyonu küçülüyor AB'nin Kızıldeniz güvenlik misyonu küçülüyor

 

3.600 metreküp LNG yakıt kapasitesine sahip gemiler, 14.5 knot ile LNG ile seyrederken 13.500 deniz mili menzile sahip olacak.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi