Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) öncülüğünde 1995 yılında kurulan ve faaliyetleri arasında tersanelere çevre danışmanlık hizmeti ile “Temiz Tuzla” projesi de bulunan GİSAŞ çevreye küçük de olsa yeşil bir katkı sağladı. “Tertemiz bir Tuzla İçin Elele” sloganıyla gerçekleştirdiği organizasyonlarla Tuzla kıyılarını ve sahilini de temizlemeyi amaçlayan GİSAŞ, son olarak tersane yetkililerinin de katılımıyla Kamil Abdüş Gölü çevresindeki çöpleri ve atıkları temizledi. 


İ.B.B. tarafından bir süredir rekreasyon alanı çalışmalarının sürdüğü Kamil Abduş Gölü’nün korunmasına katkıda bulunmayı amaçlayan GİSAŞ, Çevre Danışmanlık Biriminin öncülüğünde büyük bir bölümünü poşet ve diğer ambalajların oluşturduğu 200 kg üzerinde atık topladı. 


Önceki senelerde de bu tarz etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten GİSAŞ Çevre Mühendisi Elif Albayrak, soğuk havaya rağmen 40 kişiye yakın gönüllünün etkinliğe katıldığını belirterek, bu tür temizliklerin deniz canlılarının yaşamı için çok önemli olduğunun altını çizdi.

İstanbul'da iki gemi çatıştı İstanbul'da iki gemi çatıştı

 

Editör: Haber Merkezi