Tersan Tersanesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen NextFloat Projesi’ni geliştirecek 10 lider şirketten biri olarak seçildi.

 

NextFloat Proje anlaşmasının Avrupa Komisyonu ile müzakeresi devam ederken 2022’nin son çeyreğinde başlaması beklenen projenin detayları yakında açıklanacak.

 

Technip Energies, X1 Wind ve önde gelen 10 uluslararası kuruluştan oluşan bir konsorsiyum, endüstriyel ölçekte yüzer rüzgarı hızlandıran iddialı bir program olan NextFloat Projesi’ni sunmak için Avrupa Komisyonu tarafından seçildi.

 

NextFloat Projesi; derin sular için optimize edilmiş rekabetçi, sürdürülebilir ve entegre bir yüzer açık deniz rüzgar çözümü göstermek ve yüzer açık deniz rüzgarının endüstriyel ölçekte dağıtımını hızlandırmayı hedefliyor.

 

İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırması sürüyor İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırması sürüyor

Entegre çözüm, X1 Wind’in yenilikçi ve yıkıcı yüzer açık deniz rüzgar teknolojisine dayanıyor ve daha hafif bir yüzer tasarım ve azaltılmış çelik gereksiniminin yanı sıra daha verimli ve kompakt bir demirleme sistemi  ile deniz tabanı üzerindeki etkiyi en aza indiriyor.

 

Proje, konsepti operasyonel durumda göstermek için Fransız Akdeniz’deki Mistral test sahasında tam ölçekli 6MW’lık bir prototipin konuşlandırılmasını içeriyor. Fransa’da deniz yenilenebilir enerjileri ve açık deniz rüzgar enerjisi için tüm test alanlarını yapılandıran ve işleten Open-C vakfının katılımıyla sağlanıyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi