Avustralya'nın Kuzey Bölgesinde yer alan 'sıçrayan timsahları' ile ünlü Adelaide Nehri'nde vahşi yaşam tur operatörlüğü yapan 60 yaşındaki Dearly, timsah saldırısına uğradı. Avustralya Kanal 9'da yer alan habere göre, Dearly, tekneyle vahşi yaşam turları düzenlediği sırada 2,2 metrelik timsah saldırdı. Teknedeki 18 turistle beraber yolan Dearly, turistlere kendi güvenlikleri için tekneden sarkmamaları gerektiğini iletti. Dearly ise tümsahlara yiyecek uzatmak için kullandıkları tekne dışındaki sırığı almak istediği esnada saldırıya uğradı.

 

Geri çekilmesine rağmen timsahın koluna asılı kaldığını belirten Dearly, şunları söyledi: "Kolumdan sarkan timsahı ne yapmam gerektiğini düşündüm. Bir hamle daha yaparak vücuduma daha büyük bir hasar vereceğinden korktum. Kolumdan sarkıyordu."

 

Teknede bulunan turistlerin, sudan sıçraya timsahın sağ kolunu kaptığını görmeleriyle şok geçirdiklerini söyleyen Dearly, "Tekrar ısırmak için hamle yaptı ve aslında bu arada tutuşunu serbest bıraktı, bıraktığı anda da kolumu ağzından çıkardım. Bu yüzden suya geri düştüğü için oldukça şanslıydım" ifadelerini kullandı.

 

Yıkılan köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı Yıkılan köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı

İlk müdahalesi teknedeki turistler arasındaki bir hemşire tarafından yapıldıktan sonra Kuzey Bölgesi’nin başkenti Darwin yakınlarındaki Palmerston Bölge Hastanesinde kolundan ameliyat olan operatörün durumunun iyi olduğu açıklandı.

 

Turistlerin "sıçrayan timsahları" görmesi amacıyla Adelaide Nehri'nde düzenlenen tekne turlarında, sırıkların ucuna bağlanan et parçaları uzatılarak timsahların sudan metrelerce sıçrayarak yiyecekleri kapmaları sağlanıyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi