Pandemiyle birlikte Göcek Körfezi’nde bu yıl tekne turizminin geçen senelere göre artması, birçok koyda sintine atığı sorununu beraberinde getirdi. Bölgenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından DAKSADER, teknelerin atık depolarını denize boşaltmamaları konusunda uyardı.

 

 

Dalaman Kültür, Sanat ve Doğa Derneği (DAKSADER) BaşkanıPsikiyatrist Dr. Rahşan Düren  “Özelikle uzun süre konaklayan teknelerde sintine kapasitesi sorun oluyor. Son zamanlarda bu sorun, kabul edilemeyecek yöntemlerle sözde denizciler tarafından çözülmeye çalışılıyor” dedi. Teknelerin atık depolarının boşaltılması konusunda kurallara uymadıklarını dile getiren Düren, “Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da bu tür kabul edilemez çevre suçu işleyenleri görüntülü olarak tespit ederek tekne sahipleri ve kaptanları hakkında hukuki işlem başlatacağız. Gerçek çevre dostu denizcilerin çevrelerinde bu tür konularda daha dikkatli davranarak bizlere ve ya 112 acil çağrı merkezine yapacakları ihbarlarla denizlerimizin ve insan sağlığının korunmasında destek sağlayacaklarına yürekten inanıyoruz “dedi. 

 

 

Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi