Hepimiz bu sektördeyiz. Her ne kadar büyük bir sektör olsak da “Biz biriz, birbirimizi biliriz” sözü sektörümüz için geçerli. Büyüyoruz ama büyürken birbirimizden kopmuyoruz. Türk denizcilik sektörünü yarınlara taşıyacak en büyük artının da bu olduğunu düşünüyorum.

 

Peki, nereden geldim buraya?

AVS’nin davetlisi olarak Yunanistan’a gittim. Tek kelimeyle Türk denizciliği adına gurur duydum. Çünkü AVS Global Ship Supply, 19 Şubat akşamı Pire’de Yacht Club of Greece’te harika bir geceye imza attı. Kolay değil! Hem komşu ülkede bir organizasyon gerçekleştireceksin ve de bu organizasyon denizciliğin lider ülkelerinden birinde olacak hem de komşun senin organizasyonuna yoğun bir katılım gerçekleştirecek. Yani seni benimseyecek!

 

Bu topraklardan filizlenip dünyaya yayılan AVS

İlk defa Türk catering şirketi Yunanistan’da bir markasını taşıdı. Bu zaten başlı başına bir başarı.  AVS’nin bu hamlesini en başta ülkemiz adına gurur verici buluyorum. Bu başarıya Türk denizcilik sektörünün aktörlerinden birinin imza atması da kuşkusuz çok daha mutlu ediyor insanı. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum; birbirimizin başarılarını kendi başarılarımız gibi gördüğümüz sürece bence Türk denizcilerinin dünya arenasındaki yeri çok değişecek.

 

A’dan Z’ye başarılı bir organizasyonda dikkatimi çeken bir diğer hususta, Türk ve Yunan kültürünün harmonisiydi. Zaten bu iki ülkeyi birbirinden ayrı düşünmek pek mümkün değil. Aynı toprakları paylaştık biz. Kopmayız kopamayız birbirimizden. AVS’nin bunu çok güzel yansıttığına inanıyorum. Mutfağından müziğine, dansına kadar Türk ve Yunan kültürlerinin o güzel harmonisi görülüyordu.

 

Değinmeden geçmek istemiyorum. AVS sınırlarını sadece Yunanistan’a kadar genişletmiş bir firma değil. 100 ülkede 1400’den fazla limanda gemilere global supply ve catering hizmeti veren AVS’nin, Avrupa yatırımları uzun zamandır devam ediyordu. Yakın zamanda Hollanda’da bir organizasyon gerçekleştireceği haberini şimdiden paylaşayım. Eminim başarılı bir organizasyona daha imza atacaklardır.

 

Son olarak organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkürler. Başta bize bu gururu yaşama fırsatı veren AVS Başkanı Abdülvahit Şimşek’e tabii ki! Sizlerden çok daha iyilerini bekliyoruz. Ve biliyoruz ki yapacaksınız! Yolunuz açık olsun…

 

İBRAHİM KOCAMIŞ

Institut français'den Akdeniz'de biyoçeşitlilik konulu etkinlik dizisi Institut français'den Akdeniz'de biyoçeşitlilik konulu etkinlik dizisi

Editör: Haber Merkezi