Tatvan Liman Başkanlığı, denizcilik kültürünü aşılamak ve denizci ülke hedefine ulaşmak için “Amatör Denizcilik Belgesi” eğitimi ve sınavı gerçekleştirildi.

 

Erciş'de gerçekleşen "Amatör Denizci Belgesi" eğitim ve sınavına Vanlılar büyük ilgi gösterdi.

 

Tatvan Liman Başkanlığı, Erciş Kaymakamlığı ile Erciş Gençlik Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri “Amatör Denizcilik Belgesi” eğitim ve sınavı büyük ilgi gördü.

 

Dereceye girenlere 'Amatör Denizci Belgesi' verilecek

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılına kadar ülke genelinde eğitimi yaygınlaştıracağını belirten Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak ve denizci ülke hedefine ulaşmak için teorik ve uygulamalı eğitim sonrası yapılacak sınavın ardından dereceye girenlere amatör denizci belgesi verileceğini belirtti.

 

Erciş Kaymakamlığı ve Gençlik Müdürlüğüne de teşekkürlerini sunan Aki, şöyle devam etti: “Kardeşlerimiz önemli bir belgeye sahip olacaklardır. Ümit ediyorum bu sayının artması noktasında da sizler de bizlere birer rehber olursunuz.’’

 

Erciş Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise, amaçlarının girişimciyi desteklemek ve gençlerin önünü açmak olduğunu belirterek, “Van Gölü gibi eşsiz zenginlik ve güzelliklerine sahip olduğumuz bu değeri gençlerimizin benimsemesini sağlayarak ileride denizcilik kültürünü aşılamaktır” diye konuştu.

 

Kaymakam Mehmetbeyoğlu: Erciş'ten büyük denizciler çıkacaktır

 

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu da, Erciş’in büyük bir yerleşim alanı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Van Gölü’nün, Van Denizi’nin asıl sahibi Ercişlilerdir. İnşallah bu süreçte Erciş’ten çok iyi denizciler çıkacaktır. İlçemizin her geçen gün değişmesi, büyümesi, güzelleşmesini görmek beni ziyadesiyle bahtiyar ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de Tatvan Liman Başkanlığımızın farklı faaliyetlerini yine ilçemizde görmek istiyoruz.’’

 

Konuşmaların ardından, Tatvan Liman Başkanlığı Uzak Yol Gemi Kaptanı Mustafa Yiğit tarafından verilen eğitimin ardından, aralarında Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, Van İl Mili Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin de bulunduğu 300 kişi yazılı sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olanlara amatör denizci ehliyetlerinin önümüzdeki günlerde verileceği kaydedildi. 

BTÜ'lü akademisyenlere MEDSEAPLAN projesinden destek BTÜ'lü akademisyenlere MEDSEAPLAN projesinden destek

Editör: Haber Merkezi