İMEAK DTO Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) Mütevelli Heyeti Başkanlığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz ay Mütevelli Heyet Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kıran, görev süresi dolan 5 mütevelli heyet üyelerinden 3’ünün görev sürelerine devam etmek istemeyerek istifa ettiklerini söyledi.

 

Metin Kalkavan Başkanlığı’nda yapılan toplantıda önümüzdeki yıl için PRÜ Mütevelli Heyet Başkanlığı’na seçildiğini kaydeden Kıran, “Bununla ilgili ardından görev süreleri dolduktan sonra yeni üyeler tespit ettik. Hem DTO hem De TÜDEV Yönetim Kurulu’nun teveccüh gösterip bana o yetkiyi vermesiyle 8 arkadaşımızı Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne atanmak üzere YÖK’e bildirdik” dedi.

 

8 yeni üyenin isimleri  

 

Sıkıntı yaşamayı beklemediklerini ve belirlenen üyelerin kriterleri karşıladığını aktaran Kıran, şöyle devam etti: “İnşallah o onay geldikten sonra da bu ay sonu PRÜ’de yeni döneme başlayacağız. Eylül itibariyle yeni eğitim dönemine başlamış oluyor. TÜDEV Yönetim Kurulu olarak yeni atadığımız üyelerimiz Sayın Recep Düzgit, Sayın Ahmet Can Bozkurt, Sayın Kerim Kalafatoğlu, Sayın Dr. Özkan Poyraz, Sayın Cihan Ergenç, Sayın Yunus Can, Sayın Ümit Sandıkçı ve Sayın Ali Gürün olarak tespit ettik. Hem PRÜ Mütevelli Heyeti’ne hoş geldiniz diyorum. Hem de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah, hayırlı, faydalı bir görev süresi hepimize nasip olur.”

 

‘Aldığımız bayrağı daha iyi taşıyacağız’

 

Sonuçların açıklandığına da işaret eden Kıran, “Kontenjanımıza karşılık yüzde 83 civarında bir yerleşme olacak gibi gözüküyor. Kayıtlarda her zaman biraz azalır ama şu an itibariyle yüzde 83 gibi gözüküyor. Aldığımız bu bayrağı inşallah daha iyi taşıyarak görevimizi yapmak nasip olur” şeklinde konuştu.

Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi